Džoš Čildres: "U Evropi je bitniji kolektiv"

NBA pojačanje Olimpijakosa Džoš Čildres govorio je o prvim utiscima po dolasku u Atinu za veb-sajt www.mosaiko.gr.

Izvor: Saša Ozmo

Petak, 05.09.2008.

18:29

Default images

Da podsetimo, Čildres je potpisao trogodišnji ugovor vredan 20 miliona evra, a neće plaćati ni porez. U Atlanti, timu za koji je prethodno nastupao je bio solidan, sa prosekom od preko 11 poena i 5 skokova. Visok je 203 cm, ima 25 godina i igra na pozicijama beka i krila.

Kada si doneo konačnu odluku da zaigraš u Grčkoj?

"Kada sam poslednji put posetio Atinu, prelomio sam. Veoma mi se sviđa grad, a Olimpijakos je klub sa sjajnom organizacijom".

Šta misliš o grčkoj košarci? DA li si pratio njihovu ligu?

"Na osnovu onog što sam video na snimcima, Grčka liga je odlična. Uživao sam gledajući koliko se svi igrači trude ikoliko su navijači strastveni. Ipak, bilo je teško gledati mnogo utakmica, pošto sam imao napornu sezonu. Nadam se da će me snabdeti DVD-jevima, kako bih se još bolje informisao".

Ko ti je omiljeni košarkaš i zašto?

"Moj najdraži igrač svih vremena je Skoti Pipen. Bio je svestran i rođeni pobednik. Imao je sposobnost da kontroliše meč, a da ne postigne nijedan poen".

Uporedi iskustva iz NBA lige sa Grčkom.

"Igranje u Atlanti bilo je veoma dobro iskustvo. Naučio sam mnogo igrajući protiv najboljih košarkaša na svetu. Najveća razlika je u načinu igre. U Americi se dosta toga bazira na igri 'jedan na jedan', dok je u Evropi kolektiv bitniji".

Koje su, po tvom mišljenju, osobine dobrog košarkaša?

"Najvažnije je da imaš sposobnost da predvidiš situaciju, da imaš osećaj za igru i da si dobar saigrač. Ostalo dolazi samo od sebe".

Da li si naučio neke grčke reči?

"Jesam, nekoliko, ali nemam pojma kako se pišu. Potrudiću se da što pre naučim jezik".

Kakvi su ti planovi za budućnost?

"Cilj mi je, pre svega, da budem dobra osoba, gde god da sam. Želim da budem vrlo uspešan i trudiću se to i postignem".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: