Vidić za B92: "Lep je osećaj biti šampion Evrope"

Fudbaleri Mančester junajteda slave "duplu krunu", pošto su šampionskoj tituli u Premijer ligi dodali i trofej pobednika Lige šampiona, a posle 12 godina i Vladimira Jugovića, Srbija je ponovo imala igrača u pobedničkom timu najbitnije utakmice evropskog klupskog fudbala. Štoper Junajteda Nemanja Vidić za B92 kaže da je ishod moskovskog finala najrealniji, pošto je Mančester bio bolji u prvom, a Čelsi u drugom poluvremenu, priznaje da je na kraju odlučivala sreća u penal-lutriji i dodao da je njegova ekipa nagrađena za hrabru i ofanzivnu igru. Tim Ser Aleksa Fergusona slavio je na stadionu "Lužnjiki" posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, sa 7:6, pošto je posle 90 i 120 minuta bilo 1:1, i osvojio treću titulu prvaka Evrope.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.05.2008.

10:48

Default images

"Presrećan sam. Osvojili smo dva trofeja u jednoj godini. To je veliki uspeh za ovu ekipu, naročito u trenutku kada je Premijer liga izuzetno jaka i ima tri ekipe u polufinalu Lige šampiona. Finale je bilo izuzetno zanimljivo i siguran sam da su svi pored malih ekrana uživali. Nosimo trofej u Mančester i sledećih par dana ćemo slaviti", izjavio je Vidić neposredno nakon moskovskog finala.

Junajted je poveo preko Ronalda, u 26. minutu, a na 1:1 izjednačio je Frenk Lampard, u 45. Vidić priznaje da je Čelsi u drugom poluvremenu bio bolji tim.

"Gol koji su postigli im je dao veliko samopouzdanje. Drugo poluvreme su počeli mnogo bolje. Imali su dve pogođene stative i bili opasniji. Mi smo imali veći posed lopte, ali ne toliko šansi kao u prvom poluvremenu. 1:1 je na kraju najrealniji rezultat",
Reuters
Pre nego što je Van der Sar odbranom šuta Nikolasa Anelke rešio pitanje novog šampiona Evrope, sedmi penal za Mančester izveo je Rajan Gigs i pogodio. Vidić uz osmeh priznaje da je osmi na redu za izvođenje bio upravo on, pa je zahvaljujući Anelki izbegao penal-lutriju i ogromnu odgovornost za završetak kompletne sezone jednog od najvećih klubova na svetu.

Pre toga, u produžecima nije bilo golova, ali je dodatnih 30 minuta obeležilo isključenje Didijea Drogbe. Vidić i Drogba imali su verbalni duel pred finalni meč, a centafor Obale Slonovače zaradio je crveni karton upravo posle sukoba sa reprezentativcem Srbije.

"Posle auta koji smo imali trebali smo da vratimo loptu Čelsiju i to smo učinili tako što smo loptu izbacili u aut. Tevez koji je poslao loptu van terena je zbog toga bio na udaru Čelsijevih igrača, koji su počeli da ga guraju, a ja sam dotrčao u želji da mu pružim podršku. Igrače Čelsija sam pitao u čemu je problem, jer su i oni isto učinili u sličnim situacijama i nisam smatrao da smo uradili bilo šta pogrešno".
AFP
"Zatim je počelo koškanje, Drogba me je zakačio, ali ga ne krivim. Ipak je u pitanju finale, pojedini igrači ne mogu da se kontrolišu u takvim situacijama. Možda je i moja rekacija bila loša, jer sam pretrčao pola terena da bi došao u tu situaciju. Ipak, najbitnije je da smo uzeli trofej".

Trofej "L'Ekipa" je drugi za Mančester u sezoni posle šampionske titule u Premijer ligi, a Vidić kaže da im je upravo ishod šampionata Engleske dao dodatno samopouzdanje pred meč sezone u Moskvi.

"Posle osvajanja Premijer lige dobili smo veliko sampouzdanje za ovo finale. U Moskvi smo odigrali izuzetno ofanzivno, želeli smo da damo gol i nagrađeni smo zbog toga. I Čelsi je imao svoje šanse, mogli su da pobede i u 90 minuta, ali smo mi, uz malo sreće, pobedili. Lep je osećaj biti šampion Evrope", kaže Vidić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: