Jasna Šekarić: „U Peking po nove medalje”

Do početka Olimpijskih Igara u Pekingu ostalo je manje od tri meseca. Srpski olimpijski tim bliži se zacrtanoj cifri od 90 sportista, koliko bi prema očekivanjima Olimpijskog komiteta Srbije trebalo da predstavlja našu zemlju u Pekingu. Kao i na prethodnih pet Olimpijada, među glavnim kandidatima da u Srbiju donesu medalju nalazi se najuspešnija reprezentativka Srbije u streljaštvu Jasna Šekarić. Višestruka olimpijska i svetska šampionka trijumfovala je prošlog meseca na Svetskom kupu, održanom upravo u Pekingu, i najavila novi uspeh, kada se u avgustu bude vratila u glavni grad Kine.

Izvor: Sport Network

Sreda, 14.05.2008.

18:33

Default images

Šekarićeva je slavila u Pekingu, u disciplini sportski pištolj i osvojila čak 37 zlatnu medalju u karijeri. Šekarićeva, ubedljivo najuspešniji srpski olimpijac, u isto vreme je osetila atmosferu u Pekingu, gde će u avgustu pokušati da ponovi uspeh. Ona je istakla da joj je izuzetno bitno da beleži dorbe rezultate na takmičenjima u Svetskom kupu, jer su oni najbolja najava onogo što bi moglo da se desi na Olimpijadi.

Išli smo da vidimo kako izgleda olimpijsko strelište. Tamo ćemo se takmičiti tokom Olimpijade. Naravno da mi je drago da sam uspela da osvojim medalju i osetim atmosferu te finalne sale, s obzirom da je ona potpuno odvojena od kvalifikacione. Nadam se da ću ponoviti isti rezultat na Olimpijskim igrama”, kaže Šekarićeva.
Debi na Olimpijadi Jasna je imala još pre 20 godina, u Suelu, a usledila su učešća na Igrama u Barseloni, Atlanti, Sidneju i Atini. Već u Suelu 1988. godine, osvojila je “zlato“, iz Južne Koreje donela je i jednu „bronzu”, a usledile su još tri medalje na najvažnijem planetarnom sportskom događaju.

Olimpijade u Seulu se jako dobro sećam, jer sam tamo osvojila prvu medalju, a zatim još jednu. Sa druge strane, u Atlanti sam ostala bez medalje. Završila sam na 4. mestu, ali pošto nisam ušla među prve tri kao da sam bila 44. Toga se retko ko seća. Tamo sam mnogo suza prolila. Bila sam u oba finala, ali ostala bez medalje”.

Šekarićeva očekuje da će organizatori u Pekingu priprediti do sada najbolje Igre, a prvi pogled na olimpijske objekte imala je prošlog meseca tokom Svetskog kupa.
Ja sam i pre odlaska u Peking tvrdila da će to biti najbolje organzovane Igre na kojima sam učestvovala. Sigurna sam da će se Kinezi potruditi da ne dođe do propusta. Ja sam posle 40 godina imala prilike da ponovo dođem u Peking i taj grad je pretrpeo pravu transformaciju, neverovatno je kako sada izgleda“.

Na prethodne dve Olimpijade, u Sidneju i Atini, Šekarićeva je osvojila jedine individualne medalje za tim tadašnje Jugoslavije, pa Srbije i Crne Gore, a očekivanja su slična i pred Igre u Pekingu.

Možda to lakše izgleda nego što jeste, jer su jako male nijanse između finalista. Svih osam finalista ima šansu da uzme bilo koju od medalja. Ja se iskreno nadam da ću biti u finalu i uz malo sportske sreće osvojiti novu medalju. Bila sam učesnik na 5 Olimpijada do sada. Nadam se da kada budem pravila poređenje između svih dosadašnjih Igara da ću moći da kažem da je Peking bio najbolji, a isto tako i uspešan”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: