Krstajić za B92: "Skupo ćemo prodati kožu Barsi"

Mladen Krstajić, kao i Mateja Kežman sa svojim klubom pravi istorijski uspeh u ovogodišnjem izdanju Lige šamopiona. I Šalke je poput Fenerbahčea do završnice stigao sa penala, u Portugaliji, a naredna prepreka je slavna Barselona. Ipak Krstajić za B92 kaže da će tim iz Gelzenkirhena opušteno odigrati mečeve sa katalonskim velikanom. Upravo iz te opuštenosti Šalke može da iznenadi Barselonu, jer protivnik može mnogo više da izgubi:

Izvor: Igor Vujièin

Petak, 14.03.2008.

15:36

Default images

" Sigurno da su neki i želeli nekog slabijeg, da kažem pod znacima navodnika "nešto slabijeg favorita", ali takvih u ovoj fazi takmičenja jednostavno nema... Bilo je tu ekipa sa kojima smo mogli, ne da odigramo opuštenije, ali da znamo da smo na istom nivou. Mi smo potajno priželjkivali Fenerbahče ili Romu, iako ponavljam slabih u četvrtfinalu nema, jer smo sa njima sigurno mogli lakše nego sa Barselonom, Mančesterom ili Arsenalom. Sada, šta je tu je. Dobro je da smo ponovo u podredjenom položaju, da nemamo šta da izgubimo. Sigurno je da se nećemo predati, da ćemo skupo prodati kožu. Prvu utakmicu igramo kod kuće i važno je da je odigramo maksimalno ozbiljno, bez primljenog gola"

Prema prvim informacijama, neće biti Mesija, dakle, briga manje za odbranu u kojoj je i Krstajić. Ali opasnosti prete sa svih strana:
"Kada se govori o Barseloni svi nekako danas prvo pomisle na Mesija, Ronaldinja, Anrija i Etoa, te svetske klase. Mesi verovatno neće igrati, ali to može i da bude otežavajuća okolnost za nas, jer imaju toliko kvalitenih zamena koje će odigrati vrlo motivisano kako bi se dokazale. Barselona će napraviti takvu taktiku da se Mesi možda neće ni osetiti. Mi ćemo sigurno "skenirati" igru Barse, maksimalno ćemo se pripremiti i uz nemačku poslovnosti i drčnost, pokušaćemo da stignemo do što boljeg rezultata"

Za Mladena Krstajića kao najatraktivnija utakmica i derbi runde izdvaja se engleski derbi Arsenala i Liverpula, jer će top biti sudar dva shvatanja fudbala
"To je najatraktivnija dvomeč i tu blagu prednost dajem Arsenalu samo iz razloga što mi se kao ekipa više svidjaju i igraju na gol više. Liverpul je taktički dobar, tvrdi su a i znaju da igraju fudbal. S druge strane, Mančester mislim da je dobio najboljeg protivnika, tim koji im je u ovog grupi klubova najviše "ležao". Ne toliko zbog prošlogodišnjih mečeva i načina na koji su prošli, već zbog stila igre Rome koja igra lep fudbal, a to Mančesteru odgovara.Ponavljam, mislim da će Mančester Junajted najlakše proći", rekao je Krstajić za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: