Zimonjić za B92: "Želim Gren slem i Dejvis Kup"

Posle košarke, odbojke i vaterpola, najuspešniji sportski brend Srbije u protekloj 2007.godini definitivno je bio tenis.
Novak Djoković, Jelena, Janković, Ana, Ivanović i Nenad Zimonjić osvojili su 12 turnira u prethodnoj godini i najavili još bolje rezultate u 2008.godini...
Srbija ima dva tenisera na poziciji broj 3 (Jankovićeva i Djoković), tenisera na poziciji broj 4 (Ana Ivanović), ali nekako iz drugog plana sa najbolje pozicije novu sezonu otvara Nenad Zimonjić, koji je početkom saradnje sa Danielom Nestorom automatski skočio na poziciju broj 2 na listi dublova. Iza njega je fantastična godina u kojoj je osvojio pet turnira: Nju Hejven, St. Peterburg, Dubai, turnir ATP Masters Serije u Rimu i Dohu...
Naš najiskusniji teniser za B92 govori o prethodnoj godini, osvojenim turnirima, Danielu Nestoru, sezoni iskušenja za naše tenisere, Braći Brajan i šansi da ih beogradski dubl svrgne sa trona, i velikom DK meču sa Rusijom u Moskvi...

Izvor: Igor Vujièin

Nedelja, 06.01.2008.

19:32

Default images

Prošle sezone osvojio si pet velikih turnira, ali taj uspeh je veći ako se zna da si ih osvojio sa različitim partnerima:

"Česta promena partnera i ti osvojeni turniri dovoljno govore koliko je veliki rezultat. Jedino što mi je ostalo je što nisam uspeo da se plasiram na Masters, pošto smo odigrali samo devet turnira Santoro i ja, i završili smo kao deseti. Ali moram da budem zadovoljan sezonom u kojoj smo se plasirali u Svetsku grupu Dejvis kupa, i prvi put kao Srbija, što je veliki uspeh za sve nas."

Novi partner je Daniel Nestor, jedan od najboljih dubl igrača sveta. Po mišljenju stručnjaka, kombinacija Nestor – Zimonjić predstavlja prvu pretnju za braću Brajan:

"Što se dubla tiče, imao sam prilike da igram sa velikim brojem dobrih igrača, i da kažem da sam pobedio sve sa kojima sam igrao bar jednom, bilo da su to odlični sing 'igrači ili dubl-specijalisti. Sada ću za partnera imati Danijela Nestora, koji je rođen u Beogradu, a sa četiri godine ga je napustio sa svojim roditeljima, i emigrirao u Kanadu, u Toronto. Izuzetan je igrač i nadam se da će nam u nastavku saradnja doneti veliki broj titula i uspeha. A najviše se nadam Gren Slem titulama." Sezona 2007 donela je mnogo uspeha srpskom tenisu, ali sada je zadatak teži jer mnogi žele "skalp" Novaka, Jelene, Ane i Nenada...

"Ja bih voleo da se u najmanju ruku ponovi 2007. godina što se tiče rezultata, samo da svi odemo još jedan korak više na Gren Slem turnirima; barem jedna titula bi bila veliki uspeh za nas. Nadam se da ćemo zadržati rang-listu, i napredovati ako možemo, pošto je to sada sve teže i teže, ali nije neizvodljivo."

O čuvenoj braći Brajan, skoro nepobedivom dublu prethodnih godina:

"Braća Brajan su poslednje tri sezone završavali kao broj jedan na svetu u dublu. Biće nam jako teško, oni stvarno igraju odlično, i mislim da će i dalje biti glavni konkurenti. Ipak, i protiv njih imamo šanse. Bitno je da radimo na svojoj igri, a vreme će i pokazati, suviše je rano da se sada priča, ali voleo bih da na kraju godine budemo ispred njih."
Jedno od "crvenih slova" u teniskom kalendaru u 2008.godini je duel DK sa Rusima u Moskvi:

"Imali smo jako težak žreb time što smo izvukli Rusiju, koja je 2006. bila osvajač Dejvis kupa, u 2007. izgubila je u finalu, ali mi smo reprezentacija protiv koje, ipak, niko ne bi voleo da igra. Imamo tenisere koji igraju dobro na svim podlogama. Biće vrlo neizvesno,oni su blagi favoriti, ali mislim da imamo šanse, i daćemo sve od sebe da ih pobedimo u prvom kolu. U narednih par godina mislim da bismo mogli da budemo i u mogićnosti da se borimo i za osvajanje Dejvis kupa."

Prvi cilj za novoformiranu kombinaciju Zimonjiž – Nestor je osvajanje jednog gren slema:

"Nama je ove godine cilj da osvojimo neki od Gren Slemova. Bilo bi fenomenalno da to bude u Australiji. Danijel je odlično igrao u Australiji, i osvojio je turnir 2002. Ja sam to učinio 2004. u miksu. Sada se menja podloga, nisam siguran kakvi će uslovi biti tamo, ali s obzirom da neće to biti presudan faktor, bitno je da smo zdravi, i da u Australijan open uđemo sa dobrom formom, a onda nije bitno ko će biti preko puta nas. Najveća su nam očekivanja što se tiče Australijan opena."
Iako već spada u nešto starije igrače, Nenad i dalje ima puno planova i igra sa velikim žarom:

"Sve je to dosta povezano sa osvajanjem Gren Slemova. To su turniri koje još nisam imao prilike da osvojim. Igrao sam finale Vimbldona sa dva različita partnera, ali to je nešto što bih voleo, kao i da jednog dana budem broj jedan u dublu. Što se reprezentacije tiče, igram od 1995, otkad su nam ukinute sankcije. Da je bilo mogućnosti, počeo bih da igram još ranije, ali, evo, sada mi je već 14 sezona kako igram za reprezentaciju, i sada smo došli i do Svetske grupe. Stvarno bi bilo fenomenalno da do kraja karijere osvojim Dejvis kup., rekao je Zimonjić za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: