Nađ: "Klemente nije kriv"

Izvor: Željko Èaèija

Sreda, 28.11.2007.

20:10

Default images

Albert Nađ, bivši fudbaler Partizana i reprezentacije, posle odlaska iz Partizana nastavio je karijeru u ruskom Rostovu. Međutim, iako je zadovoljio u Rusiji odlučio je da promeni sredinu. Još nije poznato gde će rođeni Zemunac nastaviti karijeru, ali je sigurno da to neće biti Partizan.

Jedan od najomiljenijih igrača navijača Partizana po dolasku Miroslava Đukića nije uspeo da nađe zajednički jezik sa trenerom. Kapiten Partizana je igrao malo i onda odlučio da napusti klub u kojem je želeo da završi karijeru. Populrani Adi ima ponude nekoliko klubova, ali još ništa nije odlučio.

"Rostov mi je ponudio novi ugovor, ali nismo uspeli da se dogovorimo. Ugovor mi ističe u decembru i sigurno neću ostati u Rusiji. Imam neke ponude, ali to su za sada samo telefonski kontakti, još uvek nemam ništa konkretno".

Zbog svega što mu se dešavalo, kada je poslednji put igrao u Partizanu, on se sigurno neće vraćati u Beograd.

"Uopšte nisam razmišljao o tome, jer ne znam šta tu može da se promeni"

Nađ je bio član reprezentacije Srbije i Crne Gore koja je doživela debakl na SP u Nemačkoj, ali je u kvalifikacijama primila samo jedan gol. Naš tim se nije kvalifikovao na prvenstvo Evrope 2008. godine, a po njemu razlozi su kiksevi u "rešenim utakmicama".

"Svakom ko voli fudbal i svoju zemlju teško je palo to što se nismo kvalifikovali. Smatram da smo neuspeh doživeli jer nismo osvojili bodove na koje smo računali. Ipak, imali smo tešku grupu sa Porugalom, Poljskom, pa i Belgijom koja nije za potcenjivanje. Mi smo mala zemlja sa ograničenim brojem kvalitetnih igrača i za nas je veliki uspeh plasman na bilo koje veliko takmičenje. Ponovo nas čeka težak posao u kvalifikacijama za SP. Nada uvek postoji i ja verujem da će reprezentativci učiniti sve da poprave utisak iz prethodnih kvalifikacija".

Posle svakog uspeha ružne stvari se brzo zaboravljaju, ali se zato posle neuspeha odmah traže krivci. Mnoge federacije smenjuju trenere, što bi moglo da se desi i Havijeru Klementeu.

"Apsolutno sam siguran da Klemente nije jedini krivac što Srbija ne igra na EP. Postoje ljudi iz senke, koji su krivi za sve neuspehe naše nacionalne selekcije. Imali smo 1998. godine jednu od najboljih reprezentacija na svetu sa Mijatovićem, Jugovićem, Mihajlovićem, Stojkovićem... koji su u tom momentu bili vodeći igrači u svojim klubovima. Mi smo tada prošli samo prvi krug, a tvrdim da igrači nisu bili krivi za to".

Albert Nađ je rođen 1974. godine i u karijeri je nastupao za Partizan u dva navrata, Betis, Ovijedo, Elče i Rostov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: