Pavlović za B92: Formula 1 nikad bliža!

Dve nedelje od završetka šampionata Formule Reno u kojem je zauzeo odlično 3. mesto u konačnom plasmanu, srpski vozač Miloš Pavlović u ekskluzivnoj izjavi za B92 najavio je angažman u jednoj od ekipa Formule 1. Pre 15-ak dana Pavlović je završio na 3. mestu šampinata Formule Reno. 25-godišnjak nije u potpunosti zadovoljan rezultatom, ali je ipak i taj plasman bio dovoljan da privuče interesovanje timova Formule 1. Potpisivanje za neke od njih bio bi čudesan uspeh.

Aleksandar Stojanović
Podeli

"U ovom trenutku jedino što mogu da kažem je da su pregovori u toku i da sam veoma srećan jer se dešavaju interesantne stvari oko mene. Ipak, tačno i precizno o čemu je reč i o kojoj ekipi se radi u ovom trenutku ne mogu da otkrijem", rekao je Pavlović za B92.

Zbog intenzivnih pregovora Pavlović ne može ništa da planira, pa je tako prethodnog petka morao da otkaže put za Beograd jer je traženo od njega da ostane u Italiji. Tokom vikenda, saznaje se nezvanično, bio je na stazi u Monci. Pavlović kaže da bi konačan ishod pregovora trebalo da zna za nekoliko nedelja.

"Tačan datum ne znam. U ovom trenutku se puno radi na tome i sada radim samo na pregovorima za sledeću godinu. Očekujem da će biti dešavanja u narednih nekoliko nedelja, ali tačan datum ne znam".

Pred početak sezone 2007, Pavlović je najavljivao borbu za vrh. Dve pobede i treće mesto u konačnom plasmanu je njegov najbolji učinak od 2005. godine, kada je debitovao u Formuli Reno. Ipak, Pavlović kaže da nije u potpunosti zadovoljan proteklom sezonom.

"Nisam potpuno zadovoljan ovom sezonom, jer kada se započne sezona sa ciljem da se šampionat osvoji i stigne se treći, ne možete da budete zadovoljni. Ipak, sezona je za mene pozitivna. Ostvario sam dve pobede i druge jako bitne i pozitivne plasmane i mogu reći da zahvljajući ovoj sezoni, nikada nisam bio bliži Formuli 1. Uživam u ovom trenutku i gledam šta se dešava oko mene".

Pavlović je pre nekoliko godina odbio italijansko državljanstvo želeći da u Formulu 1 uđe kao srpski državljanin. Kako kaže, sa zastavom druge zemlje to ne bi bilo to.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.