Tadija Dragićević: "Najveća želja mi je titula sa Zvezdom"

Košarkaši Crvene zvezde apsolutni su hit na startu sezone, pošto posle sedam kola NLB lige imaju skor 6-1 i dele čelnu poziciju sa Partizanom. Jedan od najzaslužnijih za sjajne rezultate 'crveno-belih' je krilni centar Tadija Dragićević, koji prosečno beleži 21,6 poena i 5,6 skokova. Momak rodom iz Čačka je već dugi niz godina član kluba sa Malog Kalemegdan, ali nije mu bilo lako da izbije u prvi plan. U sezoni 2005/2006 bio je na pozajmici u Mega Ishrani, a sjajne partije omogućile su mu priliku za dokazivanje u Zvezdi. Prošle sezone je igrao dobro, pružio nekoliko vrhunskih partija (28 poena protiv Zadra), ali je ove godine 'eksplodirao', dodeljena mu je kapitenska traka i izrastao je u lidera ekipe Stevana Karadžića.

U intervjuu za B92 Tadija govori o dosadašnjem toku sezone, predstojećem derbiju sa Partizanom, ULEB kupu...

Izvor: Saša Ozmo

Nedelja, 28.10.2007.

19:08

Default images

Koji su glavni razlozi što sada pružaš konstantno dobre partije, dok bi ranije samo povremeno bljesnuo?

"Ključno je to što sam dobio veliku minutažu i pravu podršku trenera Karadžića i to pokušavam da vratim na najbolji mogući način. Igram vrlo dobro, zadovoljan sam, ali ipak je najbitnije da kao tim igramo dobro i pobeđujemo".

Da li žališ što nisi prošao pripreme sa reprezentacijom?

"Bio sam oduševljen kada sam dobio poziv u reprezentaciju i žarko sam želeo da budem deo priprema i da odem na Evropsko prvenstvo. Mnogo puta sam igrao povređen u mlađim selekcijama i tako dokazao da mi je nacionalni tim na prvom mestu. Ipak, došlo je do tog nesporazuma sa Mokom Slavnićem, ali znate kako kažu, bilo pa prošlo. Trudiću se da dobrim igrama obezbedim sebi mesto u reprezentaciji za naredne godine".
Možeš li da uporediš Zvezdin tim iz prethodne sezone sa sadašnjim?

"Prošle sezone smo imali veći budžet, znatno skuplji i iskusniji tim, predvođen Gurovićem i Radivojevićem. Formirali smo kvalitetnu ekipu, ali nikako nismo mogli da zaigramo dobro u kontinuitetu, jednu utakmicu blistamo, već drugu posustanemo... Zaista ne znam koji je bio razlog tako velikih oscilacija. Ove godine imamo vrlo mladu ekipu i dosta je talentovanih košarkaša koji žele da se dokažu. Trener Karadžić nam svima pruža podjednaku šansu, željni smo pobeda i kao posledica toga došao je sjajan start, uprkos tome što smo imali veoma težak raspored u prvih šest kola".

Sledećeg vikenda je derbi sa Partizanom, borba za prvo mesto na tabeli, šta očekuješ od tog susreta?

"Svaki derbi za Partizanom je priča sa sebe i te utakmice su najlepše za igranje. Ući ćemo u meč maksimalno motivisano i angažovano, nadamo se da ćemo ponoviti partije iz duela sa Cibonom i Olimpijom. Imamo sedam dana da se odmorimo i spremimo, daćemo sve od sebe, pa šta bude".
Kakve su ambicije Crvene zvezde u ULEB kupu?

"Prošle sezone smo odlično igrali u ULEB kupu, a imali smo ubedljivo najtežu grupu, skoro svaka ekipa je bila jedan od favorita za osvajanje takimčenja. Ove godine nemamo tako jaku grupu, ali ipak su to klubovi sa velikim budžetima, poput Dinama i Fortituda. Već smo pokazali da možemo da igramo protiv evroligaša, pa nam je cilj da napravimo bar korak dalje u odnosu na prošlu godinu".

Kuda posle Crvene zvezde – Evropa ili NBA?

"Ne opterećujem se mnogo NBA ligom. Moja najveća želja je da ostavim trag u Zvezdi, da osvojimo titulu, a posle šta bude. Naravno, normalno je da svaki čovek ima ambicije, pa tako i ja. Hteo bih da, nakon dobrog rezultata sa Zvezdom, odem u neki kvalitetan evropski klub".

Koji su ti najveći nedostaci u igri i kako radiš na njihovom otklanjanju?

"Posle svake utakmice tačno znam koje sam propuste pravio i najviše učim na sopstvenim greškama. Postoji mnogo stvari koje treba da ispravim, pogotovo bi trebalo da poboljšam igru u odbrani. Trudiću se da greške svedem na minimum, da se u potpunosti podredim kolektivu i nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima".
Navijači željno iščekuju debi mladog Rusa Pavela Gromika, šta mogu da očekuju od njega?

"Gromiko je izuzetno snažan igrač, odavno nisam video tako fizički spremnog košarkaša. Igra na poziciji krila, mnogo dobro može da odigra u odbrani, a ima i fenomenalan odraz, pa je dominanatan u skoku. Poseduje i dobar šut, mislim da će se dobro snaći kod nas u timu. Ipak, potrebno mu je vreme, pošto je celu proteklu godinu samo trenirao i nema staž u seniorskoj košarci. Na treningu deluje dobro, uveren sam da će ga trener postepeno uvoditi u igru".

Da li igraš ulični basket?

"Kao klinac sam mnogo igrao basket, pogotovo u rodnom Čačku, ali sada stvarno ne pamtim kada sam zaigrao. Najveći razlog tome je što ne želim da rizikujem povredu, karijera je na prvom mestu".

Čijim košarkaškim kvalitetima se diviš?

"Najviše mi se sviđa kako igra Tim Dankan. Dominantan je i poseduje sjajnu tehniku za svoju visinu, zato sam ga izdvojio, mada ima još puno kvalitetnih igrača".

Kako provodiš slobodno vreme, gde izlaziš?

"Nemam puno slobodnog vremena, pošto radnim danima imam dva treninga dnevno. Nekad, ako je trening u 18 časova, svratim do kafića, nemam nijedan poseban u koji stalno izlazim. Eventualno vikendom posle utakmice izađem u neki klub i to je to".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: