Petar Božić za B92: "Čast je biti kapiten Partizana“

Petar Božić, kapiten Partizana, je košarkaš čiji učinak u poenima i skokovima nije impozantan, ali je igrač zadatka i u mnogim situacijama „džoker“ Duška Vujoševića sa klupe. Bivši igrač KK Košave, KK Mirijeva, KK Beobanke, KK Radničkog i KK Hemofarma sa Partizanom je osvojio 3 tiutle prvaka države i jednu u NLB ligi.

Skroman momak koji je svojim radom i zalaganjem zauslužio kapitensku traku, za B92 priča o sebi svom klubu.

Izvor: Željko Èaèija

Petak, 05.10.2007.

19:47

Default images

Partizan je prošle godine osvojio NLB ligu. Uprava Partizana dugo je odbijala da igra u regionalnom takmičenju. Ta liga donosi 15 bodova, tri puta više od domaćeg takmičenja, pa trener Partizana Dušan Vujošević kao jedan od svojih ciljeva sada navodi i juriš na tu titulu. Isto misli i Petar Božić.

Zabeležili smo startnu pobedu u Jadranskoj ligi, ali tek je počela sezona, mnogo utakmica je pred nama. Što se tiče utakmice sa Vojvodinom, sve vreme smo kontrolisali igru i rezultat. Prednost je varirala između 10-20 razlike, protivnik je samo jednom smanjio razliku na 9 u drugom poluvremenu. Novosađani imaju kvalitetan tim, pribojavali smo se početnog susreta, ali smo koncentracijom i borbenošću stigli do zasluženog trijumfa“.

Na kraju prošle sezone tim su napustili Perović, Drobnjak, Bogdanović i Kamings. Tim još nije kompletan jer nije nađena adekvatna zamena na poziciji centra. Traži se drugi centar, koji će bti podrška Nikoli Pekoviću.

Imamo iza sebe uspešan pripremni period, s obzirom na to da su četiri, možda i glavna igrača napustila klub. Tim još nije kompletiran, a neki košarkaši su se kasnije priključili zbog obaveza u reprezentaciji, dok je Milton Palasio došao na polovini pripremnog perioda. Ambicije su, kao i svake godine, maksimalne, očekujemo da se povređeni igrači oporave, potom bi trebalo da se pojačamo na poziciji centra i spremni dočekamo Evroligu“.
Posle sezone, a pre dovođenja novih igrača, najveće pojačanje za klub bilo je obnavljanje ugovora sa Dušanom Kecmanom i Božićem. Obojica su izuzetno srčani i veliki borci. Veoma dobri u odbrani i podrška u napadu.

Produžio sam ugovor na još godinu dana, na obostrano zadovoljstvo. Suvišno je pričati kolika je čast igrati u Partizanu, a pogotovo biti kapiten, podići silne trofeje i podeliti radost sa saigračima, stručnim štabom i navijačima“.

Partizan je vezao šest uzastopnih pobeda u našem prvenstvu, osovojio NLB ligu a prošle godine. Posle mnog pokušaja prošli su prvi deo takmičenja u Evroligi, gde su stigli u Top 16.

Svake godine Partizan je imao iste ciljeve, iako se tim menjao iz godine u godinu. I ove godine nam je otišlo nekoliko bitnih igrača, ali ambcije su iste. Ekipa poseduje kvalitet, kojim može da ostvari iste uspehe kao prošle godine, iako je igra sada malo drugačija, nemamo dominantnu 'četvorku' kao prethodnih godina, ali Novica Veličković je pokazao izuzetan kvalitet prethodne sezone i mislim da će opravdati poverenje. Igramo brže sa mnogo kontranapada i smatram da će to biti značajno za našu igru“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: