Aleksandar Kolarov za B92: "Mogu da se uklopim"

Mladi reprezenativac Srbije Aleksandar Kolarov od ovog leta je igrač rimskog Lacija. Iako je u Italiji dočekan kao relativno nepoznat igrač, uspeo je da se izbori za to da trener Delio Rosi ozbiljno računa na njega. Kolarov u intrevjuu za B92 priča o prvim utiscima o klubu, ambicijama svog novog tima u Ligi šampiona i Seriji A, ligi koja je donedavno smatrana za najjaču u Evropi...

Izvor: Željko Èaèija

Četvrtak, 09.08.2007.

22:16

Default images

Lacio je na kraju prošle sezone, iako je bio kažnjen sa tri boda, uspeo da se domogne trećeg mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Ovde se svi spremaju za utakmicu koja nas očekuje za nekoliko dana u kvalifikacijama za LŠ sa Dinamom iz Bukurešta. To je prvi cilj kluba sada. Što se tiče predstojeće sezone liga je jača za povratnika Juventus, ali svi očekuju plasman u Evropu", kaže za B92 Aleksandar Kolarov.

Prethodne dve godine rimski tim nije igrao u evropskim takmičenjima, a Ligi šampiona poslednji put nastupili su u sezoni 2003-2004.

"Veoma sam zadovoljan što sam došao u jedan tako veliki klub. Što se tiče Dinama, ja veoma slabo poznajem tu ekipu, ali sam od prijatelja koji igraju u Rumuniji saznao da su veoma dobar tim. Strašno nam je bitno da prođemo, jer Lacio u prethodnih pet godina nije nastupao u LŠ, a za mene će to biti izuzetno važno jer ću imati priliku da igram protiv najvećih klubova Evrope".
Na nekoliko pripremnih mečeva Kolarov je bio u startnoj postavi, na nekim je ulazio sa klupe. On smatra da je dobro što je uspeo da se izbori za mesto u timu.

"Zadovoljan sam statusom u ekipi. Bio sam starter na nekim prijateljskim utakmicama, ali ne očekujem da ću u sezoni biti stalno u prvoj postavi, jer na mom mestu igra Zauri, koji je kapiten tima. Važno mi je da budem pri ekipi i da odigram makar polovinu utakmica".

Italija je svetski šampion u fudbalu a Milan prvak Evrope. Sa Juventusom, Romom, Inerom i Lacijom Serija A je jedna od najjačih liga na svetu.
"Do sada sam igrao samo sa stranim ekipama. U Italiji se dosta radi na taktici i mislim da je ovo veoma jaka liga. Prvu utakmicu igramo sa Torinom kod kuće i tek tada ću tačno znati šta me očekuje. Mislim da ove godine imamo odličnu ekipu i da uz veoma dobre uslove kakve ovde imam mogu da se uklopim".

Kolarov je u Srbiji igrao za Čukarički i OFK Beograd. Nijedan od tih timova nema večitog rivala. U Italiji je situacija znatno drugačija.

"Igrao sam protiv Zvezde i Partizana, ali nikada meč kakav je veliki rimski derbi. Na prezentaciji ekipe na meču sa Panatinaikosom video sam koliko ovde ljudi vole fudbal. Goran Pandev me je upozorio da će biti žestoko kada krene prvenstvo, a naročito pred meč sa Romom. Ceo grad živi za taj duel i samo je bitno da se pobedi večiti rival. Mislim da me tek čekaju lepi trenuci ovde", rekao je Alekandar Kolarov za B92..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: