Krstajić za B92: "Igrom iz Finske do pobede u Briselu"

Fudbalski reprezentativac Srbije Mladen Krstajić, nekadašnji fudbaler Čelika iz Zenice, Kikinde, Partizana i Verdera, produžio je ugovor sa Šalkeom do 2009. godine.

Izvor: Miloš Šaranoviæ

Utorak, 24.07.2007.

00:46

Default images

Do sada je Krstajić svake četiri godine menjao klub, ako ostane u Gelzenkirhenu do kraja ugovora to će biti prvih pet godina u seniorskoj konkurenciji na jednom mestu.

"Oni su praktično iskoristili opciju koju sam imao u ugovoru koji je isticao 2008. godine i produžili smo sadradnju za još godinu dana. Te 2009. ću imati 35 godina, da li ću biti dobar sa zdravljem, da nastavim još godinu ili dve, ko zna...", kaže Krstajić za B92.

Mladen Krstajić je sa Šalkeom sezonu završio na drugom mestu, iza Štutgarta koji je, pomalo neočekivano, osvojio titulu. Uskoro kreće nova sezona u Bundesligi.

"Sigurno da je iznenađenje za sve bilo to što je Štutgart uzeo titulu, bili su čitave sezone iza nas, Bajerna i Verdera ali su na kraju bili prvi. Igrali su dobro u kontinuitetu, nisu imali imperativ da osvoje prvenstvo, nije bilo bombastičnih izjava... mislim da su zasluženo osvojili titulu prvaka" , rekao je Krstajić, "Što se tiče nove sezone, Bajern se najbolje pojačao i ima najveće izglede, mi planiramo da uđemo u tri ekipe i da pokušamo da uzmemo prošlogodišnju ulogu Štutgarta, da iznenadimo i budemo prvaci".
Šalke će drugi put igrati u Ligi šampiona, prethodni put su završili takmičenje u prvoj fazi. Posle toga su dobro igrali u Kupu UEFA.

"Završili smo prebrzo, kao treći smo otišli u kup UEFA, tamo smo igrali do polufinala i izgubili od kasnijeg pobednika, Sevilje. Ove godine pokušavamo ponovo, Liga šampiona je sve jača i jača, sigurno su nam ambicije da prezimimo u tom takmičenju, ali uspeh zavisi od mnogo faktora, od forme, od zdravstvenog stanja... Što se tiče kvaliteta igrača, mislim da imamo snage da dobro prođemo u Ligi šampiona", kaže Krstajić za B92.

Sezona u Nemačkoj počela je liga kupom, Šalke se plasirao u polufinale gde u utorak gosdtuje osvajaču Kupa, ekipi Nirnberga. Kuriozitet četvrtfinjala je da su obe utakmice, jedna za drugom, igrane na istom stadionu, 'Diseldorf Areni'.

"Kada imaš prave uslove, pravi teren i stadion nikakav problem nije da se odigraju dve utakmice. Navijači su imali 'vezane ulaznice', stadion je na obe bio pun, ambijent je bio odličan i na našoj utakmici sa Karlsrueom i na meču Bajern – Verder. U Nemačkoj postoje svi uslovi da navijači uživaju".

"U Nirnbergu nas očekuje dobra ekipa, u poslednje dve godine igraju dobro, nisu puno menjali tim tokom leta pa nam neće biti lako. Ipak, mislim da smo bez obzira na to što igramo u gostima, favoriti da se plasiramo u finale", kaže Krstajić.
Pobednici duela Nirnberg – Šalke i Štutgart – Bajern igraće 28. jula u Lajpcigu, a važna utakmica Krstajića čeka 22. avgusta u Briselu. Selekcija Srbije gostuje Belgiji u okviru kvlaifikacija za Prvenstvo Evrope.

"Mali je problem što je dosta naših igrača u fazi priprema i u toj utakmici će većina biti na samom početku sezone ili u završnici priprema. Što se mene tiče, osećam se dobro, mislim da ću do te utakmice biti u pravoj formi, dobro sam se pripremio, ako zdravlje posluži, sve će biti u redu".

Iako je Belgija praktično već ispala iz borbe za EURO 2008, Krstajić upozorava na oprez.

"Belgijanci su nam uvek nezgodan protivnik, sada su podmladili ekipu, doveli puno momaka iz mlade reprezentacije. Oni su uglavnom izgubili sve šanse da se kvalifikuju za Evropsko prvenstvo ali će mladi igrači imati veliki motiv da se dokažu, da iskoriste priliku koja im se ukazala. To nam se često dešava, da se u protivničkim ekipama dešavaju promene, da nailazimo na vrlo motivisane rivale. Mi smo napravili dobru ekipu, mislim da imamo snage da ponovimo igru iz Finske, onda neće biti problema u Briselu", rekao je Mladen Krstajić za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: