Đukić za B92: "Imamo dovoljno vremena"

Fudbaleri Partizana od 5. do 15. jula pripremaće se u Holandiji. Miroslav Đukić, koji je u Humsku stigao u januaru, vodi na kratke pripreme igrače pred kojima su obaveze u kvalifikacijama za Kup UEFA ali i težak posao, da pokušaju da posle dvogodišnje rezultatske dominacije komšija, osvoje trofej ili trofeje.

Đukić za B92 kaže da, i pored toga što se utakmice sa Zrinjskim bliže, veruje da će se ekipa dobro pripremiti u Holandiji i najavljuje da će sastav biti menjan i kada počnu pripreme. On se nada da će njegov tim biti jači.

Izvor: Miloš Šaranoviæ

Sreda, 04.07.2007.

22:04

Default images

"Sigurno je da moramo brzo da radimo, jesmo u cajtnotu ali ne tražim nikakve izgovore. Činjenica je da ima još igrača koji će pristizati na pripreme ali smatram da imamo sasvim dovoljno vremena da se pripremimo za utakmicu sa Zrinjskim," rekao je Đukić za B92.

Pred prelazni rok Miroslav Đukić rekao je da su njegovom timu potrebna pojačanja u sve četiri linije tima. Došli su golmani Božović i Radosavljević, Sikimić, Žuka i Dijara.

"Rekao sam da postoje neka 'ključna mesta' koja hoćemo da pojačamo sa iskusnim igračima, imamo nove dobre golmane, 'sa garancijama', Ivan Tomić sa stručnim štabom i svim ostalima u klubu užurbano radi na dovođenju igralča i pravljenju ekipe. Smatram da ćemo uskoro sklopiti stubove ekipe, i oformiti dobru odbranu, srednji red i špic," kaže Đukić.

Od petorice dosadašnjih novajlija dvojica su stranci, Žuka i Dijara. Drugi Brazilac Doka, koji je bio na probi, vratio se u svoju zemlju bez uigovora sa 'crno-belima'.

"Mislim da je Doka kvalitetan igrač ali mu dosta nedostaje na taktičkom planu. On je igrač kojega bi trebalo čekati a mi takvih igrača imamo. Nama su potrebni oni koji će odmah dati rezultate. Uka je igrač sa evropskim fudbalskim manirima, evropskog stila, on odmah može da nam da kvalitet. Dijara je lagan igrač, brz, spretan, tehnički je dobro potkovan, smatram da je za nas pojačanje," rekao je Đukić.
Đukić u Holandiju vodi 24 igrača, a vremena da odredi okosnicu tima, odnosno startnih 11 za meč sa Zrinjskim ima malo. Razlog su i prelazni rok i brojna odsustva igrača.

"To je malo otežalo posao. Imamo igrače kojima smo morali da damo odmor, Rukavina, Smiljanić i Rnić, bilo bi previše da su odmah posle Evropskog prvenstva došli na pripreme, morali smo da im damo deset dana odmora. Grupa igrača nam je sa omladinskom reprezentacijom na pripremama za prvenstvo Evrope, ali, šta je, tu je, moramo da se okrenemo onom što imamo, uvedemo tim u formu, uigramo se i protiv Zrinjskog na sve načine pokušamo da prođemo. To je, za sada, osnovni cilj," rekao je Đukić.

Partizan će u Holandiji odigrati četiri utakmice, Đukić ima jasan plan kako da ih iskoristi.

"U prve dve će biti 'mešanja karata', ali druge dve će, uglavnom, služiti za uigravanje onih igrača za koje se odlučimo."

Partizan će se pripremati u Holandiji, u blizini Arnema o kojem je Đukić sa mladim reprezentativcima Srbije ostvario plasman u finale EP.
"To je sasvim slučajno, plan priprema je napravljen ranije, ali ćemo Rnić, Rukavina, Smiljanić i ja sigurno oživeti lepe uspomene. Očekujem da nam Holandija još jednom bude talična i da nam 'donese' uspeh i u Partizanu," rekao je za B92 Miroslav Đukić.

Đukić i dalje smatra da je za Milana Smiljanića bolje da ostane u Partizanu i veruje da mladi reprezentativac može da napreduje i ostvari još bolji transfer sledeće godine, a veruje da će njegov tim dobiti još ozbiljnih igrača i pojačan ući u novu sezonu.

Fudbaleri Partizana pripremaće se do 15. jula u Holandiji a prvu utakmicu u sezoni igraju 19. jula u Mostaru u prvom kolu kvalifikacija za Kup UEFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: