Emerson: "Iskustvom do titule"

Brazilski reprezentativac Emerson jedan je od igrača koje je Fabio Kapelo prošlog leta poveo sa sobom u Real. Emerson je za B92 posle pobede nad Seviljom izjavio da madridski klub ima dovoljno iskusnih igrača u borbi za osvajanje šampionata Španije.

Izvor: Ana Krzavac

Subota, 12.05.2007.

19:02

Default images

Kako ste preživeli ubitačnih 90 minuta protiv Sevilje?

I nije bilo toliko strašno koliko je izgledalo. Za to je u najvećoj meri zaslužan naš teren i naši navijači. Oni su odlični i uvek su uz nas, a to je najbitnije na velikim utakmicama. Uostalom, svi naši igrači su igrali dobro, tako da ne mogu da se žalim.

Mislite li da je igra Reala na toj utakmici bila ključ za pobedu?

Naravno, mislim da smo sve dobro odradili i pokrili. U našem timu ima dosta igrača koji ne igraju 90 minuta na svakoj utakmici, a to može da jako utiče na njihovu želju i spremnost da zaigraju. Kao što vidite, to je i donelo dobre rezultate. Ja sam optimista i mislim da, ako nastavimo da se trudimo, i igramo bez preteranog razmišljanja i opterećenja, možemo do titule.

Iznenadni gol Mareske je značajno narušio vašu ravnotežu... Čak ste imali i konflikt na terenu...

Da, ali morate znati da se sve to okončava čim se završi utakmica. Nama je jedino bilo bitno da ostvarimo rezultat, i to smo i uradili. Mi na svaku utakmicu izlazimo da bismo branili boje našeg kluba, i normalno je da u svlačionici bude malo nervoze. Umemo i da se ne slažemo uopšte, i da varničimo medju sobom, ali jednom kad izadjemo na teren, jedini konflikt koji eventualno može nastati je sa protvničkim igračima.

Kakva je sada situacija u svlačionici u Madridu?

Ja lično sam sasvim miran. Naravno da je naša želja da osvojimo titulu ogromna, i sigurno da to unosi mnogo nervoze medju igrače, ali ovaj cilj je lakši, jer smo u njemu svi zajedno. Imamo da odigramo još pet bitnih utakmica, ali mi to možemo, jer smo svi već odigrali i po petsto bitnih. Svima nam je sada cilj da odbranimo boje našeg kluba. Čsto mnogo mislimo o svakoj utakmici, ali je sada i ta računica jednostavnija- treba da pobedimo u pet utakmica, i to je sve. Posle ovolikog truda i suočavanja sa svim problemima, nećemo se zadovoljiti drugim mestom.

Znači, ipak ima puno pritiska?

Da, sa svih strana, ali nije u tome poenta. Kad izađemo na teren, mi zaboravljamo na sve, jedini cilj nam je da pobedimo, a taj cilj imamo u svakoj utakmici, jer je svaka bitna. Naš tim ima mnogo igrača sa ogromnim iskustvom, koji neće dozvoliti da stvari izmaknu kontroli. Veliki igrači znaju male stvari kojima se osvajaju titule u ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: