Prlainović: "Izabrao sam Beograd i želim da tu i ostanem"

Ovaj talentovani vaterpolista je, uz još nekoliko igrača, bio kičma ekipe koja je višestruki svetski i evropski prvak u mlađim kategorijama. Sada je uz Filipa Filipovića, Pjetlovića, Miloša Korolije, Avramovića, Vejzagića...nosilac igre crno belih.

Izvor: Stojanoviæ Aleksandar

Četvrtak, 19.04.2007.

20:01

Default images

Prošlo je već neko vreme od kako je promenio grad, sredinu pa se lakše može govoriti o utiscima koji su ipak slični kao i na početku.

"Istina je, dobro se snalazim. Brzo sam se privikao. Lepo mi je. Bila je to značajna promena ali sam se lako prilagodio. Imam dosta drugova , to mi najviše i pomaže, kako iz Herceg Novog tako i među saigračima...Imam i prijatelje koje sam upoznao tokom ranijih godina kada sam dolazio na pripreme. Sa te strane mogu reći da se osećam kao kod kuće. Nadam se da ću u budućnosti živeti u Beogradu. Želeo bih da po završetku karijere ostanem u srpskoj prestonici. Dopada mi se grad, potpuno mi odgovara Beograd i atmosfera u njemu", rekao je Prlainović.

Sa obzirom na razliku u veličini gradova moglo bi se pomisliti da je Beograd možda prevelik za temperament i navike Andrije Prlainovića.

"Jeste veliki ali nije prevelik. Istina je da ovde vreme mnogo brže prolazi. Manje je vremena za neke stvari. Dok mi se u Herceg Novom ponekad dešavalo da ne znam kako da iskoristim slobodne trenutke, ovde toga nema. Nikada mi se nije dogodilo da bude dosadno. Beograd daje veliki izbor i to mi se jako dopada".

Postoji i promena u igračkom smislu. Prethodnih sezona je u višestrukom prvaku države Jadranu imao pristojnu minutažu. I samo igranje u toj ekipi je uspeh ali sada je situacija drugačija. Andrija Prlainović je jedan od najboljih i igrača od kojih se u Partizanu najviše očekuje.

"To jeste promena. Prvi put sam dobio veliku priliku u seniorskoj ekipi. Iako sam bio važan igrač i u Jadranu ipak je tamo bilo mnogo iskusnjih koji su preuzimali odgovornost na sebe i zasluženo imali velike uloge. Bio sam svestan onoga što me čeka u Partizanu i između ostalog i zato sam došao, da bih dao još veći doprinos u igri. Hteo sam da igram skoro celu utakmicu, želeo sam priliku za dokazivanje i sa te strane mi nova situacija potpuno odgovara. Jako sam zadovoljan zbog toga. Dobio sam veliku sigurnost. Mnogo je veća odgovornost na meni što mi može doneti samo dobro. To je najbolje što mi se dogodilo ove sezone. Značajno vreme provedeno u igri u izuzetno bitnim utakmicama, to je ono što me najviše raduje".
Partizan se plasirao u četvrtfinale Evrolige i uzeo je meru mnogo starijim ekipama i timovima koji su bar formalno bili favoriti.

"Pre početka sezone je bila zanimljiva situacija, nije bila nepoznanica ali svi su sa velikim očekivanjem razmišljali o startu Evrolige jer smo hteli da vidimo koliko smo dobri kao najmlađi tim Evrolige. Osim izuzetno iskusnog Nikole Kuljače, koji igra na poziciji golmana, mi ostali nismo imali toliko iskustva. Njegovo iskustvo jeste izuzetno bitno ali nije isto kao kod iskustva igrača u polju.  Igrali smo svi u međunarodnim takmičenjima međutim  većem broju igrača je ovo prva ili eventualno druga sezona u kojoj imaju toliki doprinos u igri. Uprava je na pravi način postavila stvari jer je istakla da želi plasman na Fajnal For ali ne stavljajući pritisak na nas, nije bilo presije. I posle prvog dela se videlo da možemo da igramo dobro u Evropi. Sklopio se taj pobednički mozaik. Malo ko je očekivao da ćemo ovoliko uraditi. Zaista doživljavamo neke lepe trenutke".

To znači da Partizan Rajfajzen može i više.

"Ja ne bih stao na ovome. Imamo ekipu koja dobro igra, u kojoj se svi dobro slažemo. Atmosfera je odlična i nekada ona može da bude značajnija od igračkih kvaliteta. Mislim da je rezultat mimo očekivanja ali i uprava i trener su verovali u nas a mislim da smo im vratili na pravi način". Svetsko prvenstvo je bolna tačka srpskog vaterpola. Četvrto mesto je shvaćeno kao neuspeh ali situacija nije tragična.

"To je bilo najveće takmičenje na kojem sam učestvovao. Sigurno veliko iskukstvo. Rezultat je izostao, odnosno olimpijska viza što je u stvari najvažnije. Sad da kažem da je trebalo da budemo u finalu ili da budemo prvaci...to je teško reći. Svi su se popravili, svi igraju, Španci, Mađari, o Hrvatima da ne pričamo... O samom rezultatu već su mnogi pričali, mislim da tu nema šta novo da se kaže. Svetska liga koja je naredna prilika za plasman na Olimpijske igre je već u julu. Uveren sam da ova ekipa u ovom sastavu poseduje da se domogne olimpijske medalje. Zavisiće mnogo od kvalitetnog rada i uslova koji mogu da se poprave.  Svetsko prvenstvo je najbolji pokazatelj da moraju mnoge stvari da se poklope da bi se osvojila medalja. Prethodnih osam godina naša reprezentacija je redovno bila u polufinalu što je ogroman rezultat. Ne bi trebalo zbog Melburna skidati glave jer su vaterpolo i ovi igrači doneli toliko radosti naciji. Verujem u ovu ekipu do Pekinga.

Nastup u Melburnu je daleko od očekivanog ali ima razloga za očekivanje boljih rezultata. Ne samo jer postojeći tim ima strahoviti potencijal već jer ima i mladića koji su veoma talentovani.

"Što se tiče podmlađivanja, to je sasvim normalno, ali ne verujem da će se to dogoditi pre Pekinga. Tada bi trebalo da se stvori nova ekipa. Uostalom svi koji su igrali do sada su sasvim zasluženo bili tu i nema nikakvih nedoumica oko toga. Što se tiče Srbije, ne bi trebalo da bude nekog straha o budućnosti. Reprezentacija je kompleksna stvar i zavisi od mnogo faktora. Naglašavam da mnogo zavisi od rada ali mislim da u Srbiji ima igrača za vrhunski vaterpolo. Veliki broj medalja su osvojili godišta 85. i 87. što garantuje da Srbija može da napravi kvalitetne asove i da opet bude u svetskom vrhu. Medalja je uvek uspeh a teško je stalno uvek biti prvi".

Partizan Rajfajzen poslednju utakmicu u ligaškom delu Lige šampoina igra 28. aprila kada dočekuje Brešu u Beogradu. Mladi igrači ekipe vole da igraju pred punim tribinama nadajući se da će im publika pomoći da overe plasman u četvrtfinale i idu na lakšeg protivnika u narednoj fazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: