Stojaković: Za reprezentaciju moja vrata uvek otvorena

Pre četiri godine naša košarkaška reprezentacija bila je svetski i evropski šampion, a Predrag Stojaković najpopularniji sportista u Srbiji.

U međuvremenu je naša selekcija doživela neuspeh za neuspehom, a dani borbe za NBA šampionat u dresu Kingsa su za Peđu daleka prošlost.

Stojaković je i dalje ključni igrač srpske reprezentacije i Nju Orleans Hornetsa. Osim Peđe, te dve ekipe imaju još dve zajedničke osobine – veliki potencijal i niz povređenih igrača na kojim se zasniva igra. U takvim okolnoistima najava Stojakovićevog brzog povratka na parket je fantastična vest.

Izvor: Bratislav Ðorðeviæ, VOA

Ponedeljak, 26.03.2007.

01:05

Default images

Peđa nije odigrao nijednu utakmicu još od 24. novembra prošle godine, odradio je tek nekoliko treninga sa kontaktom, ali povratak na parket sada je pitanje dana, eventualno nedelja. 

Nema jednostavno određenog datuma za moj povratak. Moja rehabilitacija ide po planu, prošlo je 13 nedelja od dana kada sam operisan, sve ide po planu, tako da ne žurim. Mislim da bi bilo suludo rizikovati za nekoliko utakmica ove sezone, ako bi mi se povreda ponovila.

Tekuća NBA sezona, bar kada su u pitanju košarkaši Srbije i Crne Gore prilično je malerozna. Pored Stojakovića, Željko Rebrača i Žarko Čabarkapa nisu odigrali nijedan meč zbog slične povrede i operacije leđa, Nenad Krstić je u decembru pokidao ligamente kolena, a Vlada Radmanović trenutno pauzira zbog povrede ramena. 

To se dešava u sportu, ne samo u košarci, to je deo našeg poslai sa tim treba da se suočimo n ajedan profesionalan način. Kada dođu povrede, tek tad svhatiš koliko je težak ovaj posao. Takođe, i moja ekipa ima dosta pehova. U jednom delu sezone, čak smo igarli bez čeitri člana iz standardne petorke (uz Stojakovića Dejvid Vest, Kris Pol i Bobi Džekson, prim.ur.).

Bez obzira na to, Hornetsi su i dalje u trci na plej-of na Zapadu, ali prava velika očekivanja pomerena su za sledeću sezonu.
Kada se pogledaju naša imana na papiru, mi smo dobra ekipa. Dobro smo odigrali tih 15-ak utakmica dok smo bili zdravi. Bili smo ambiciozni, imali smo velika očekivanja. Ipak, povrede su sastavni deo života i idemo dalje. Ekipa je dosta mlada, od nas se dosta očekuje sledeće sezone. Imamo par slobodnih agenata, videćemo... Trenutno ne znamo ni gde ćemo da igramo sledeće sezone, spominje se i dalje Nju Orleans, ali to nije izvesno. Najbitnije je da budemo zdravi, da odigramo bar jednu sezonu, da vidimo da li stvarno vredimo.

Stojaković je svestan svojih obaveza, koje su došle sa petogodišnjim ugovorom vrednim 64 miliona dolara, potpisanim prošlog leta.

Ne samo što oni imaju očekivanja, već sam i ja jako ambiciozan što se tiče ove ekipe. Na neki način sam se preporodio kada sam trejdom otišao u Indijanu. Ovde mi se pružila nova prilika za dokazivanjem. Ova ekipa ima perspektivu. Kris Pol je već sada super zvezda, Vest je odlična četvorka, Tajson Čendler mnogo znači od kada je trejdom došao, doveden je i Bobi Džekson... Ova ekipa ima sve što joj treba za plej-of, a kada se uđe u plej-of sve zavisi od nas.

Posle nekoliko godina pauze u reprezentaciji, Peđa Stojaković je viđen kao lider naše reprezentacije na EP u Španiji, operacija leđa je mnogo toga promenila.

Kada bih rekao da ne razmišljam o reprezentaciji, slagao bih. Igrao sam dugo za reprezentaciju, prethodne dve-tri godine zbog raznih razloga nisam. U ovom momentu najvažniji mi je oporavak, i da se zdrav vratim na teren. Da vidim gde se nalazim što se tiče forme. Kada dođe vreme za to razgovaraćemo. Ja nemam problema, kod mene su vrata uvek otvorena, za jedan normalan razgovor, za korektan odnos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: