Vlade Divac za B92: "Moramo da krenemo od nule"

Gostovanja NBA ekipa u Evropi su učestalila. Prošlog leta u Španiji, Nemačkoj, Italiji i Rusiji igrali su Filadelfija, Finiks, San Antonio i LA Klipersi. S obzirom da sada imamo halu koja je po NBA standardima, postoji prostor u kome bi Srbija mogla da ugosti NBA timove. Medjutim, Divac smatra da su velika prepreka dolari:

Izvor: Igor Vujièin

Utorak, 06.03.2007.

11:42

Default images

" Dolazak NBA ekipa kod nas? Veoma nerealno. Timovi koji igraju po Evropi dolaze iz interesa. Plaćeni su im treninzi, prevozi, ceo trening kamp. To praktično plaća grad u koji dolaze. Ovde gradu nisu u interesu ni Zvezda ni Partizan"

Mnogi igrači iz generacije u kojoj je igrao i naš centar su imali spektakularne oproštajne utakmice. Medjutim, Divac će se od njih razlikovati i po tome što neće imati taj poslednji meč:

"Nema od toga ništa, nema oproštajne utakmice. Ja ću napraviti izložbu u Prijepolju, dajem sve medalje, pehare, dresove muzeju u Prijepolju gde sam rodjen, pa neka deca vide šta sport sve lepo može da donese".

Da li smatraš da je Španija naša poslednja prilika da dobrim rezultatom opstanemo u vrhu kao reprezentacija?

"Ne bih rekao da je poslednja šansa. Mi jesmo izgubili dosta vremena stvarima koje su se dešavale poslednjih godina. Mi jednostavno moramo da počnemo od nule. Moramo da počnemo da radimo sa decom jer niko ne radi sa njima. Vreme je da počnemo da gledamo sport kao sport. Mi to gledamo drugačije: Ko će više da se pobije, ko će više da izmanipuliše. To ne vodi ničemu. Ponavljam, niko ne radi sa decom. Pa kod nas ima najviše droge u Evropi, to je sramota.
Da li svoju budućnost vidiš u Realu?

"Ne, ja svoju budućnost vidim u Srbiji. Zamišljam lepšu i bolju Srbiju jednog dana".

Poznato je da si veliki ljubitelj fudbala. Za razliku od košarkaške sekcije kojoj ide dobro, fudbaleri Reala zaostaju u Primeri, a u Ligi šampiona su na ivici eliminacije. Šta se to dešava sa ekipom koja vredi milione i koja ima svetski priznatog trenera?

"Biće jako,jako teško fudbalerima Reala u minhenu. Bio sam na prvoj utakmici, idem i na revanš u Minhen. Na prvom meču konačno smo postigli tri gola, ali način na koji igraju fudbaleri Reala nije lep ove godine, za razliku od košarkaša koji po mnogima igraju najlepšu košarku u Evropi. Medjutim, mislim da Real može da se plasira u četvrtfinale"., rekao je Divac za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: