Stojković: "Jedva čekam da sezona počne"

Odlazak Vladimira Stojkovića u Nant šokirao je u maju navijače Crvene zvezde. Golman koji je za jednu sezonu uspeo da stekne status jednog od najboljih u novijoj istoriji kluba preselio se u Francusku, u ekipu koja se prošle sezone borila za opstanak.

Izvor: AS

Subota, 29.07.2006.

14:53

Default images

Na golu Nanta on će zameniti legendu kluba Mikaela Landroa, što svakako nije lak zadatak, ali se standardni golman mlade i potencijalni čuvar mreže naše A reprezentacije ne boji izazova.

U prethodnih dvadesetak dana Stojković se smestio u gradu na obali Atlantika, a uskoro se seli u stan u kojem će živeti u narednom periodu.

Ljudi iz kluba, saigrači i navijači su me dobro primili. Ekipa je jako dobra. Nisam prošao bazični deo priprema, ali sam već u prvom meču branio poluvreme, a od tada sam najčešće na golu“.

Francuska liga počinje sledećeg vikenda, a Stojković već na debiju ima najteži moguć zadatak.

Pred svojim navijačima sastajemo se sa šampionom – Olimpikom iz Liona. Sve karte za taj meč već su rasprodate, siguran sam da će atmosfera biti sjajna. Jedva čekam da počne“.

Kako to obično biva, prvi dani u stranom gradu provode se kod kuće. Stojković je želeo da u sredu gleda svoje dojučerašnje klupske drugove, ali to nije bilo moguće.

Nisam gledao Zvezdin meč u Korku, iako me je jako zanimalo kako igraju. U kraju u kojem ja trenutno živim nisu dozvoljene satelitske antene. Ipak, drago mi je da su ostvarili pobedu“.
Naravno, Stojković je odmah saznao i ko je potencijalni protivnik Zvezde u trećem kolu kvalifikacija za LŠ.

Za ekipu Milana brani Dida, koji je jedan od meni omiljenih golmana“, kaže Stojković.

Posebna priča vezana je za Stojkovićev rođendan (petak, 28. jul).

Kada sam došao na trening sačekala su me dva natpisa – srećan rođendan na engleskom i srpskom. Dobio sam čestitku u koju su se potpisali svi saigrači“.

To nije bilo sve. Još lepše iznenađenje čekalo ga je na izlasku sa treninga.

Mnogi navijači su me čekali ispred kapije i doneli mi poklone, jer su znali da mi je rođendan! Čak su i oni u posveti koristili srpski. I inače, posle svakog treninga, nekoliko stotina navijača čeka da bi pozdravilo ljubimce“.

Iako je u klubu manje od mesec dana, Stojković ne može da prođe ulicom neopaženo.

Nije da me baš saleću, ali me svaki put neko prepozna, žele da se fotografišu“.
Momak koji je do sada igrao za Zvezdu i Zemun zadovoljan je izborom kluba i grada.

Grad je veoma lep. Uz to, već sam imao prilike da odem do Pariza i zaista sam fasciniran. Ipak, nemam previše slobodnog vremena, jer sam potpuno posvećen treninzima“.

Problem pri dolasku u Francusku bilo je nepoznavanje jezika. Domaćini imaju originalan način prevazilaženja problema.

Učim francuski lagano. Najveći problem je u tome što su mi dali profesora koji ne zna srpski. Zapravo, uprava je insistirala na tome da me podučava čovek koji zna samo francuski, da bi učenje napredovalo brže“.

Pomoć mu predstavlja i prisustvo Miloša Dimitrijevića, sina legendarnog Partizanovog i Dinamovog igrača Zorana „Čave“ Dimitrijevića.

Uspeo sam da savladam najosnovnije pojmove, pa već mogu da raspoređujem odbranu na terenu. Zadovoljan sam kvalitetom saigrača u odbrani i tima uopšte“.

Na kraju, nije mogla da se izbegne ni reprezentacija. Nova selekcija, pod novim imenom i novim simbolima debituje u Češkoj za dve i po nedelje, a Stojković je spreman.

S nestrpljenjem očekujem prvi meč reprezentacije Srbije. Imam velike ambicije ove sezone. Želim da postanem prvi goman naše reprezentacije“, rekao je Stojković za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: