Zenga za B92: "Zvezda je veliki izazov"

Od srede novi trener FK Crvena zvezda je Valter Zenga. Javnost u SCG od izbora Dragana Stojkovića na mesto predsednika kluba, licitirala je sa mogućim naslednicima Ratka Dostanića. I pored velikog broja atraktivnih imena, Valter Zenga je na klupu Crvene zvezde seo »pravo niotkuda« i postao prvi stranac na klupi našeg najtrofejnijeg fudbalskog kluba.

Vujičin, Igor
Podeli

Na pitanje šta je glavni razlog da se odluči da prihvati ponudu predsednika crveno-blih Dragana Stojkovića, Valter Zenga  je istakao samo jedno – promenu:

«Jednostavno, nema tu mnogo tajne. Želeo sam novi izazov i promenu sredine«.

Nekada prvak Evrope, Crvena zvezda nema rezultat u medjunarodnom takmičenju više godina. Iako je svestan veličine kluba u koji dolazi, Italijan ističe da gleda samo u budućnost i da igrače očekuje veliki rad:

Nije dobro da uporedjujemo šta je bilo u prošlosti i šta je danas. Svake godine je drugačije. Jedino što mogu u ovom trenutku da  obećam je da ćemo raditi jako, vredno i da ćemo dati sve od sebe na terenu protiv svakog protivnika i za naše navijače“.

Valter Zenga upoznaće igrače u petak u austrijskoj banji Bad Tacmandorf. Ekipu preuzima samo 14 dana pre početka nove sezone (u medjuvremenu se pojavila i izuzetno atraktivna, ali i teška utakmica sa Juventusom u Torontu). Ipak, Zenga se ne plaši kratkog vremenskog perioda za upoznavanje igrača, uigravanje ekipe po svom ukusu, kao i činjenice da je ekipu pripremao neko drugi:

To su normalne stvari u fudbalu. Neko počinje ranije, neko kasnije. Sve će biti u redu, prvo moram da se upoznam sa igračima, a onda nas čeka veliki rad“

Da li planirate da dovedete neke igrače iz Italije ili Rumunije, one koji su po vašem ukusu?

Što se tiče igrača, to pitanje nije na mestu. Imam veliko poštovanje za momke koji sada igraju u Zvezdi. Prvo želim da ih vidim, da sa njima porazgovaram i odradim nekoliko treninga. Tek onda ću odlučiti, ali ću prvo razgovarati sa njima, ni sa kim drugim izvan svlačionice. Moramo da radimo zajedno, dobro se upoznamo, a onda nas očekuju glavni zadaci. Želimo da doguramo što dalje u kupu UEFA i da osvojimo titulu prvaka države. Zazo ne želim da govorim o nekim stvarima koje su samo za igrače i svlačionicu“ rekao je Zenga u ekskluzivnom intervjuu za B92.

Novi trener Crvene zvezde putuje u petak u Austriju kada počinje novo poglavlje u istoriji crveno-belih. Da li će ono biti i uspešno pokazaće vreme...

Prati B92 SPORT na Viberu