Aleksandar Djordjević: "Vožnja poslednjeg kruga"

Prošlonedeljni kratkotrajni boravak u Beogradu predvidjao je dva radna sastanka ali i očekivanu navalu novinara jer je javnost uvek željna novih informacija o čoveku čiju će karijeru obeležiti trojke od Istanbula, preko Atine do Barselone , iako je značaj njegove igre bio mnogo veći...

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.04.2005.

13:50

Default images

Saša, da li igranje za Armani Džins i uostalom tvoja želja da nastupaš u timu Olimpije predstavljaju prirodno zatvaranje kruga i kraj jedne velike karijere?

Jeste apsolutno, to je to zatvaranje kruga, želja da završim karijeru u klubu u kome sam počeo u inostranstvu. Tamo u Milanu ću i nastaviti da živim obzirom da mi ćerka polazi na jesen u školu. Moj završetak karijere je blizu, to svi znaju, medjutim, to mi ne smeta da i dalje sa mnogo entuzijamzma igam i proživljavam svaki trening, utakmicu, a tako će biti i u nastavku“.
U našoj javnosti se već stvara atmosfera da bi posle dva neuspeha na velikim takmičenjima (Švedska i Grčka) gubitak medalje na EP u SCG bio ravan katastrofi. Da li takav pritisak predstavlja opterećenje ili može da bude i dodatni motiv za „plave“?

“To je u početku breme, medjutim, igrači su profesionalci i vrhunski su kada to breme smanje na minimum i kada od jednog takvog pritiska i presije stvore pozitivu. Smatram da opet imamo, počevši sa Željkom Obradovićem izuzetno jak, najjači stručni štab, on će to znati da usmeri na pravi nain. Mi sa strane i vi iz medija smo tu  da maksimalno pomognemo igračima i da im omogućimo da u jednom miru, staloženo dodju do pravog rezultata. Pravi rezultat bi u ovom trenutku bio zlatna medalja, medjutim, bilo koja medalja bi bila izuzetan uspeh za nas“.
Igrao si sa svakakvim povredama, bio i nosilac pozitivne atmosfere u reprezentaciji. Danas mnogi preskaču A selekciju zbog drugih obaveza:

To su lične stvari igrača koji imaju neke svoje prioritete. Ne bih se vraćao na moje vreme to nije uporedivo. Svakog od njih treba pitati kako zašto. Neki igrači čak i unapred govore da žele na kampove u SAD na koje nikada neće otići.Prema tome i to su stvari koje svako radi na svoj način. Ja uvek kažem, pravu veličinu treba prepoznati, ali prava veličina se treba i pokazati posebno u reprezentaciji, svojim igrama svojim ponašanjem. To ne može da se nauči, to ne može niko da ti pokaže, ni kolega, ni menadžer ni trener. To moraš da nosiš, ako nemaš...“
Evroliga se bliži kraju, da li su na F4 timovi koji to zaslužuju. Mnogi očekuju izuzetno kvalitetan turnir u Moskvi:

"Smatram da su na završnom turniru najbolje ekipe, one koje su to svojim kvalitetom i zaslužile. Moj favorit je domaćin CSKA

Od pre nekoliko meseci Djordjević ima i novu ulogu vezanu za Beogradski Maraton:

Kratak boravak u Beogradu iskoristiću i da se vidim sa svojim saradnicima i partnerima u Beogradskom Maratonu. Pripreme idu fenomenalno, uspeli smo da napravimo mnoge stvari za kratko vreme i na to sam jako ponosan, na prvom mestu na moje saradnike pošto su oni odradili najveći deo posla s obzirom da sam ja već mesec i po dana van zemlje.Siguran sam da že Maraton biti organizovan fenomenalno, sve ide jako dobro i trudićemo se sledeći bude bolji“ rekao je Djordjević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: