Radmanović: "Otpisani žele sezonu za pamćenje"

Košarkaši Sijetla u samoj završnici regularnog dela sezone bore se za titulu u severozapadnoj diviziji. Zaokretom od 180 stepeni u odnosu na prošlu sezonu Soniksi su demantovali i brojne prognoze da se neće ni plasirati u plej of, posebno što šestorici igrača ističe ugovor.

Izvor: Igor Vujièin B92

Subota, 09.04.2005.

13:34

Default images

Umesto jurnjave za ličnom statistikom, tim iz države Vašington „skupio“ se i odigrao sezonu za pamćenje, u koju se uklopio i Vladimir Radmanović. Da ipak ne bude idealno, reprezentativac SCG doživeo je težu povredu u finišu sezone u kojoj se čak nalazio i medju kandidatima za „najboljeg 6.igrača lige“. O onome što ga je zadesilo Radmanović za B92 kaže:

"Povreda je stres fraktura potkolenice desne noge, nešto što ja nisam  ni znao da sam doživeo, tek posle tri nedelje i analiza saznao sam da je došlo do naprsnuća. Sezona nam ide odlično, i meni je išlo dobro, iako sam imao i problema sa zglobom desne ruke. Sada sam na oporavku, radim terapije i čekam. Planovi su mi da se vratim u plej ofu u ekipu“.

Sezona koju ćete svakako pamtiti pokvarena je povredama Luisa i tvojom frakturom, kao i suspenzijom Denija Fortsona, igrača koji je doneo čvrstinu ekipi u reketu :

Par igrača je povredjeno, u ovom delu sezone to je i normalno da zbog opterećenja dolazi do toga.Moja nažalost, zahteva malo duže mirovanje , ali svi igrači koji su dobili priliku da uskoče umesto nas na našu sreću svoju šansu su iskoristili i pomogli ekipi da uhvati još koju pobedu. Dalas nam je za petama, biće teško to zadržati, Rašard je povredjen, Fortson ima problema sa trenerom, ali ekipa i dalje igra dobro, što raduje jer ne zavisimo od dva igrača. Nadam se da ćemo svi ozdraviti do plej ofa i u njega ući maksimalno“.
Ipak, čini se da niko nije očekivao više od 50 pobeda za Sonikse. Neki prognozeri nisu vas ni videli u doigravanju:

Tako to ide u NBA. Nekada su prognoze potpuno drugačije od onoga što se dešava na terenu. Prognoza je bila da ćemo biti medju poslednjima, sada nas mnogi ubrajaju u favorite pored San Antonia. Mi nemamo nikakav pritisak, pošto nas niko nije ni očekivao tu gde smo. Želja nam je da ovu sezonu učinimo što boljom, posebnom. Imamo puno slobodnih agenata, pitanje je ko će ostati a ko otići, bilo bi lepo da uradimo nešto značajno“.

Već sezonu i po pojedini američki mediji „ubacuju“ te u trejdove. Od juna postaješ slobodan agent, da li u plej-ofu igraš poslednje mečeve u Ki Areni?

“O tome trenutno ne razmišljam jer pregovori nisu dozvoljeni. Maksimalno sam skoncentrisan na ekipu i ono što nam predstoji. Zadnja figurativno rečeno nije, iako ne budem igrao u Sijetlu igraću u Ki Areni. Sve zavisi od kluba, oni mogu da „mečiraju“ svakoj ponudi, ali mnogo toga je na stolu ali klub je taj koji donosi odluku“.
Prošlogodišnji finalisti Lejkersi neće ni ući u plej of, dok po Vladi najbolju košarku u finišu sezone igraju Denver Nagetsi:

Neko moje razočaranje su Los Andjeles Lejkersi. Od kada sam u NBA oni su u samom vrhu, ove ne ulaze ni u plej of. Povreda Divca i sve okolnosti koje znamo od pre početka sezone doprinele su tome. Ekipa koja igra dobro je Denver. Dolaskom novog trenera Karla kod njih se okrenulo. Nije se znalo u kakvom raspoloženju će izaći na teren, a sada su mnogo jaki, igraju jako interesantnu košarku za gledanje“.
Tim menadžer reprezentacije SCG, Žarko Paspalj otputovao je u ponedeljak u SAD na razgovore sa potencijalnim reprezentativcima uoči EP u Beogradu. Jedan od njih i Radmanović, koji je svoj odgovor čelnicima plavih već dao:

Ja sam se već čuo sa Željkom Obradovićem i Draganom Šakotom, trebalo je da se vidimo u Sakramentu ali ja zbog povrede nisam otputovao u Kaliforniju.

U principu nema tu šta mnogo da se pametuje, znamo svi kada se okupljamo, neki širi spisak treba da se objavi, a ja sam se već dogovorio sa trenerom i pomoćnim trenerom za ovo Evropsko prvenstvo i pripreme. Što se moje povrede tiče, ja se nadam da me ona neće omesti u planovima vezanim za reprezentaciju.

Sve će biti poznato već posle plej ofa. Ako budem igrao u plej ofu, znači da ću igrati i za reprezentaciju tako da to uopšte ne treba dovoditi u pitanje.

Na nama igračima je da se skupimo, da se izdogovaramo i da pokušamo u najjačem mogućem sastavu dodjemo na Evropsko prvenstvo. Taj pritisak koji se već polako stvara u našoj zemlji stvara mislim da ga ne treba shvatiti kao nešto negativno, već kao nešto pozitivno što će nam dati dodatnu snagu za osvajanje zlatne madalje
“ rekao je izmedju ostalog Radmanović za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: