Čabarkapa: Moram više da igram!

Žarko Čabarkapa puno je obećavao kada je stigao u NBA ligu. U Finiksu su se pisali hvalospevi o njegovom zalaganju u pripremnom periodu uoči ruki sezone i po opštem mišljenju bio je jedan od kandidata za najprijatnije iznenađenje. Serija povreda omela ga je da na redovnoj bazi pokaže šta zna. U intervjuu za B92 Čabarkapa otkriva kako se oseća u novom timu, Golden stejt Voriorsima.

Izvor: Dejan Markoviæ, dopisnik B92; priredio: Milan Pavlica

Nedelja, 20.02.2005.

19:33

Default images

Žare, ponovo si pružio dobre igre, kao i pre povrede u Finiksu, šta se dogodilo pre nego što si trejdovan?

Ova sezona nije dobro počela. Bio sam na listi povređenih i nisam dobijao šansu. Kada sam se vratio na teren imao sam malu minutažu. Poželeo sam da negde odem ako već ne mogu da igram u Sansima i o tome sam pričao sa svojim menadžerom. Hteo sam šansu da igram. Ništa mi ne znači da sedim na klupi u dobroj ekipi. Ovo je sada prava stvar za mene. Mislim da imam više prostora da napredujem i igram. Golden stejt ima neke starije igrače koji sledeće godine možda neće igrati i tu ja vidim svoju šansu.

Čim si stigao u Ouklend stavljen si na listu povređenih, šta se desilo?

Malo mi je trebalo vremena da se prilagodim, a i inače imam povredu koju vučem već godinu dana-upalu kolena. Nema tu šta specijalno da uradim, jedino da sačekam kraj sezone i krenem na terapije. Povreda me muči već skoro godinu dana, ali ne želim o tome previše da razmišljam. Na turneji po istoku sam dobio veću šansu zbog povrede Troja Marfija. Mislim da sam je dobro iskoristio. Na poslednjoj utakmici turneje sam iskrenuo zglob na zagrevanju. Totalno smešno i glupo i ni sam nisam mogao da verujem. Sad sam ponovo OK, u ekipi sam i sve će doći na svoje mesto. Prezadovoljan sam ovde, nisam više u hotelu, smestio sam se u apartman. Pokušaću da iskoristim period do kraja sezone da se nametnem.
AP
Izuzetno dobro si odigrao turneju na istoku: 15-tak poena po utakmici uz isto toliko minuta, da li to znači da si se uklopio u tim?

Mnogo mi leži da igram na poziciji 4. Brži sam od igrača koji me čuvaju, pogotovo na pik-end-rolu. Počeo sam i da pogađam šuteve spolja. U početku me nije išlo, ali sad je sve bolje. Nastaviću da šutiram, normalno je da u jednoj utakmici pogodim sve, a u drugoj promašim sve...Više volim da igram spolja, da visokog igrača koji me čuva izvlačim napolje i koristim prodor. Nisam dovoljno jak za borbu pod košem.

Video sam u lokalnim novinama natpise: "...teško nam je da mu izgovorimo ime ali nije bitno pošto dobro igra"...

Jeste, na ovoj turneji sam stvarno igrao fino. Čuo sam za reakcije iz Ouklenda. Imao sam neke zanimljive poteze, cik-cak koraci u dvokoraku na primer, što je mnogima bilo čudno. Svi su me pitali šta to radim pošto to ne viđaju često. Ja sam morao da pregledam traku da vidim o čemu se radi pošto mi je takvo kretanje potpuno normalno. Drago mi je što se stvara pozitivna atmosfera oko mene i potrudiću se da bude bolje.
Šef tima, Kris Malin kaže da se dosta ljudi raspituje o tebi. Imate mlad tim, kako vidiš perspektivu i kakvi su planovi u narednih nekoliko sezona?

Imamo grupu starijih igrača i grupu nas mladih. Mislim da tim starijim, bar većini, ističe ugovor na kraju sezone. Sigurno je da to može da mi pomogne i da treba da maksimalno iskoristim vreme do kraja sezone da bi uprava računala na mene. To mi je sada jedini cilj. Ako se nametnem da u sledećoj sezoni uđem u rotaciju igrača koji igraju, to će mi mnogo značiti. Videćemo šta će biti do kraja. To mi je već treća godina, polako se bliži kraj ugovora. Moram da igram više i konstantnije.

Kako su te prihvatili saigrači?

Malo je teško promeniti klub usred sezone. Ne znaš nikoga u timu. Malo mi je bilo čudno kada sam ušao prvi put u avion. Stigao sam bukvalno na let na gostovanje u  Boston. Morao sam da se upoznajem sa saigračima i trenerom u avionu. Sada je ipak lakše. Momci su super, puno su mi pomogli da se što pre prilagodim, da upoznam Ouklend. Teško mi je bilo dok sam bio u hotelu prvih 20-tak dana. Sad imam svoj apartman i stvarno se osećam super.

D'Antoni: Morali smo da ga trejdujemo

Gostovanje Žarkovog bivšeg tima, Finiksa, naš dopisnik je iskoristio za razgovor sa trenerom Sansa, Majkom D'Antonijem.

Možete nam reći šta se desilo sa Žarkom u Sansima, igrao je dobro pre povrede, a potom ispao iz kombinacije?

Tačno je da se to desilo. Mislim da mu je malo popustilo samopouzdanje kada se vratio na teren. Uz to, Finiksu ove sezone ide dobro i odlučili smo da nam je odmah potrebna pomoć za još viša dela. Opredelili smo se da prodađemo iskustvo i založimo budućnost.

Mislim da će Žarko imati dobru budućnost u NBA. Smatram da će se dobro snaći u Golden stejtu. Imaće više prilike da igra.

Što se nas tiče, mi smo doveli Voltera Makartija i Džima Džeksona. To je biznis i morali smo to da uradimo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: