Radmanović za B92: "Ne mislimo samo na Amerikance"

Okupljanje najboljih košarkaša SCG u Beogradu 27. juna označava početak puta ka najvećim od svih sportskih ciljeva – olimpijskom zlatu. Naši asovi su se lagano okupljali sa svih strana sveta tokom celog juna. Jedan od onih u koje se polažu najveće nade pred put u Grčku je krilo Sijetl Soniksa Vladimir Radmanović. U intervjuu za B92 Radmanović priča o željama i planovima za period 27. jun – 29. avgust.

Podeli

Radmanovićev sukob sa selektorom Pešićem u leto 2002. godine i nedolazak u Švedsku godinu dana kasnije podelili su javnost. Nekadašnji igrač Crvene zvezde i FMP-a ne želi da se seća tih dana.

Indijanapolis je moja crna tačka u karijeri, koju pokušavam da zaboravim. Zaporavo, već sam je zaboravio, ne razmišljam o tome uopšte. Pred nama su OI, san svakog sportiste, tako i moj. Želim da igram za reprezentaciju, da se dokažem i u reprezentativnom dresu, pokažem svima koji misle da nisam bio patriota da su grešili. Pre svega želim da pomognem svima koji budu sa mnom na pripremama da se spremimo što bolje i odemo u Atinu kao ekipa koja može svima da parira“.

Utakmicama na Diamond Ballu i velikom utakmicom SCG – SAD konačno će biti otvorena beogradska Arena. Radmanović je veoma srećan što će meč protiv Amerikanaca biti odigran upravo u tom ambijentu.

Lep je osećaj kad se razmišlja o Areni. Pionir prima sedam hiljada ljudi, ali se pravi atmosfera kakva ne može da se napravi ni u jednoj hali u Americi. Mogu samo da zamislim kako će da izgleda igrati u Areni“.

I pre okupljanja odabranih 20 u Beogradu, bilo je poznato da se Obradovićevom pozivu neće odazvati svi. Radmanović smatra da će naš tim biti jak, bez obzira na to kojih 12 košarkaša će nositi plavi dres.

Mislim da svi treba da razmišljamo pozitivno. Neki igrači su otkazali, neki zbog sticaja okolnosti ne mogu da igraju za reprezentaciju. Možda će igrati, još uvek ne znamo šta će biti sa Peđom. Mi koji smo tu treba da mislimo kao jedan. Svima nam je cilj da odemo tamo i uzmemo zlato. Niko ne može da obeća da ćemo uzeti zlato, ali ako tako razmišljamo i sa takvim stavom odemo u Atinu, svi mogu očekivati dobar rezultat. Na nama je da opravdamo očekivanja javnosti i svoja očekivanja i ostvarimo dobar rezultat“.

Posle tri godine u Sijetlu Vladimira Radmanovića očekuje ključna sezona u NBA. Da li će je igrati u zeleno-žuto-beloj kombinaciji, ili ga očekuje selidba iz države Vašinton, još uvek niko ne zna. Ipak, Radmanović ne razmišlja o NBA problemima.

Da budem iskren, trenutno ne razmišljam io tome šta će se destiti u Sijetlu i NBA. Potpuno sam koncentrisan na reprezentaciju i Olimpijske igre. Ja ne mogu da utičem na to kakvu će odluku doneti čelnici mog, ili nekog kluba koji bi tražio moje usluge. Sačkeću i videti šta će da se desi. Već sam tri godine proveo u Sijetlu i ne mogu reći da mi je bilo loše. Možda bi promena sredine bila bolja za mene, ali ostanmak nije kraj sveta. Ostala mi je još jedna godina, u kojoj treba da se dokažem kao igrač“.

Selektor naše reprezentacije Željko Obradović požalio se pre nekoliko dana na nedopustivu atmosferu u našoj zemlji, jer svi samo razmišljaju o velikom duelu sa SAD. Radmanović se slaže sa selektorom i naglašava da je pred „plavima“ nekoliko veoma opasnih protivnika.

Biće tamo dosta kvalitetnih ekipa. Ne treba nikoga izostaviti. Uverili smo se na Svetskom prvenstvu da svi igraju košarku sve bolje i bolje. SAD nisu jedini kandidat za zlato, ne dolaze sa najjačim sastavom. Iako su ga najavljivali dugo, većina igrača je otkazalo, pa dolaze sa nekim kompromisnim rešenjima. Argentina je svima dobro poznata. Igraju odličnu košarku, agresivno i jako i u odbrani i u napadu. Litvanci su prošle godine pokazali da na njih najozbiljnije treba da se računa. Mi ne treba da mislimo samo na Amerikance. Imamo jaku grupu i treba da mislimo kako da što bolje završimo takmičenje u grupi. Zatim se treba spremiti za četvrtfinale, polufinale i finale, a onda – koliko budemo jaki“.

Sportski intervju

Čavić za B92: "Biću u formi u Atini!"

Srpski plivač Milorad Čavić, student na Univerzitetu Berkli i bivši svetski rekorder u kratkim bazenima u disciplini 100m leptir, učestvovaće na Olimpijadi u Atini pod zastavom Srbije i Crne Gore. Čavić u razgovoru sa dopisnikom B92 iz Kalifornije otkriva planove pred Olimpijadu i očekivanja u predstojećem takmičarskom ciklusu.

Sportski intervju utorak 29.06. 15:06 Komentara: 3

Prosinečki za B92: "Više neću igrati fudbal"

Među akreditovanim hrvatskim novinarima na EURO 2004, nalazi se jedno veliko fudbalsko ime sa ovih prostora, Robert Prosinečki. Momak koji je sa Zvezdom osvojio titulu u Bariju, potom igrao i u madridskom Realu i Barseloni. Sada je sportski direktor „kluba iz Kranjčevićeve“ i stručni konsultant zagrebačkog „Večernjeg lista“

Sportski intervju nedelja 20.06. 16:37 Komentara: 22