Aškrabić za B92: "Probaću ponovo u Denveru"

Centar "Reflex"-a, Ognjen Aškrabić dugo je bio najavljivan kao NBA perspektiva. Najbliži je bio angažmanu u Dalas u Denveru, a kako za B92 kaže, i ovog leta namerava da se okuša u Americi. Ognjen se oporavlja od povrede zbog koje nije igrao na poslednjim mečevima Super lige, i prati takmičenje u NBA Plej-ofu, u kojem za glavne favorite smatra Lejkerse.

Izvor: Milan Pavlica

Ponedeljak, 24.05.2004.

18:30

Default images

Da li i ove godine planiraš da zaigraš u NBA ligi. Prošlog leta bio si na probi u Denveru, medjutim iako je generalni menadžer, Kiki Vandervej izjavljivao da mu se dopadaš, nije došlo do dogovora. Da li je Denver i dalje jedna od opcija?

Prošle godine se to izjalovilo pošto sam otišao jako kasno. Bilo je deset dana do početka lige. U dogovoru sa generalnim menadžerom i skautima trebalo je da ostanem, ali trener, od koga su tražili po svaku cenu ulazak u plej-of, nije smeo da rizikuje zato što je imao dva povredjena visoka igrača na poziciji broj pet i planirao je da dovede “teškog” centra. Ove godine imam usmeni dogovor sa njima, otići ću tamo, videćemo, ako ne uspem da dogovorim garantovani ugovor onda ću 90 posto završiti u Evropi.

Ne u Refleksu?

Ovo mi je već šesta sezona u klubu. Pokušaću da napravim korak više i igram neku jaču ligu. Jednostavno mislim da sam dosta dao ovom klubu kao i klub meni i da je vreme da odem.
Verovatno pratiš NBA Plej-of, koji tim ti se najviše svidja?

Minesota je na mene ostavila najjači utisak, pre svega izbacivanjem Sakramenta iz Plej-ofa. Svi smo očekivali finale sa Lejkersima, ali očigledno Kingsi nisu imali rešenje za tri najbolja igrača Vulfsa, Kasela, Sprivela i Garneta. U odlučujućim trenucima najbolji igrači Sakramenta nisu baš bili u formi, prvenstveno mislim na Stojakovića i Vebera. Sakramento jednostavno nije uspeo da se “sastavi” posle povratka Vebera na teren.

Što se tiče ostatka lige, Indijana me je oduševila najboljim skorom u ligi. To je tim bez ekstremnih zvezda, pored Redžija Milera koji je već veteran. Malo sam imao prilike da ih pratim preko televizije, ali su po rezultatima ostavili ubeljivo najjači utisak.


Da li misliš da Minesota ima šanse protiv Lejkersa?

Pa mislim da i nema baš neke velike šanse samim tim što su Lejkersi prošli Sparse kako su prošli, posle rezultata 0-2 stigli su do finala. To im je dalo veliko samopouzdanje. Imaju i dva igrača koji igraju za manje pare nego što su mogli da dobiju u drugim klubovima samo da bi osvojili titulu. Mislim da Lejkersi sada imaju ogroman motiv. Iako je i Minesota dobila na motivaciji izbacivanjem Sakramenta, mislim da su Lejkersi apsolutni favoriti za uzimanje titule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: