Mekhejl za B92: Pedja mora da se usavršava

Nekada standardni krilni centar dinastije Boston Seltiksa, a sada glavni operativac Minesota Timbervulfsa, Kevin Mekhejl govori za B92 o polufinalnoj seriji Zapadne konferencije Timbervulfs-Kings, pojedinim igračima i košarkaškoj istoriji. Sve ovo u intervjuu koji je sa njim u Sakramentu napravio naš dopisnik Dejan Marković.

Izvor: Dejan Markoviæ

Ponedeljak, 17.05.2004.

18:45

Default images

Velika nam je čast da razgovaramo sa Kevinom Mekhejlom, prvim čovekom Minesota Timbervulfsa. Gospodine Mekhejl, šta mislite o plej – of seriji protiv Sakramenta, igra se mnogo utakmica u kratkom roku...

Biće teško do samog kraja. Oba tima su umorna. Mi igramo sa više igrača i zbog toga smo možda malo odmorniji. Ovo je dobra plej-of serija, realno, svaki od timova su mogli već da je završe sa 4-0. Mi smo imali svoje šanse, oni svoje. Ostala je još jedna utakmica u kojoj je potrebno ne ispustiti šansu.

Koji su ključni dueli u ovoj seriji? Bilo je dosta prilagodjavanja situaciji, u prvoj utakmici Kasel je čuvao Bibija, posle ga je preuzeo Sprivel. Da li je to doprinelo ubedljivijoj igri vašeg tima?

Ne mislim da je ključ pobede zaustavljanje Majka Bibija. On jeste motor ovog tima, on pogadja važne šuteve i bilo je bitno staviti ga pod kontrolu, kao uostalom i Stojakovića, što smo u velikoj meri uspeli. Pored njih dvojice Sakramento ima i Vebera, dakle dosta ofanzivnih oružja. Ipak, ključ za nas je da odigramo snažnu timsku odbranu, da ne gubimo loptu u napadu i da odigramo nesebično.
Šta mislite o igri Pedje Stojakovića, uspeli ste da ga zaustavite u bar dve utakmice?

Trenton Hasel je dobar odbrambeni igrač. Njegov zadatak je da Stojakoviću oduzme prostor za operisanje, da igra flastera. On je to za sada dobro radio i samo treba tako da nastavi. Pedja je eksplozivan igrač, odlično se kreće bez lopte, a Bred Miler i Divac su odlični u pas igri. Naš zadatak je da ga kontrolišemo i ne dozvolimo mu da udje u seriju. On je sposoban da pogadja iz teških situacija i nekad samo ostaje da se nadamo da će promašiti.

Bilo je dosta poredjenja Pedje Stojakovića sa Lerijem Birdom, pošto igraju istu poziciju i odlični su šuteri. Šta mislite, na čemu bi Pedja trebalo da radi da bi postao kompletniji igrač, kao što je nekada bio Leri?

Pre svega, obojica su zaista odlični šuteri. Leri je bio odličan asistent, skakač, takmičar i jedan od najboljih košarkaša istorije. Pedja je veoma dobar, ali ljudi često zaboravljaju koliko je Leri bio dobar. On je zaista bio specijalan. Ja sam mu bio saigrač 12 godina. Taj čovek je jednostavno bio ratnik, bio je čvrst kao stena. Što se tiče Pedje, on bi trebalo da radi na post tehnici, prodoru, asistencijama. Kao igrač morate da analizirate sebe i poboljšavate one aspekte u kojima ste slabiji. Mislim da će on to učiniti.

Šta mislite o pobedi Lejkersa nad Sparsima?

Lejkersi su ubacili u višu brzinu. Posle prve dve utakmice mislio sam da će Lejkersi dobiti dve ili tri utakmice, ali ... izgleda se opet pokazalo da je u ovoj ligi potrebna čvrstina. U jedno sam siguran - LA ima čvrst tim. Njihove pobede nisu bile lepe, nije bilo mnogo koševa, ali su zato bili jaki u borbi. Ti momci su zaista spremni na tuču.

Hvala puno. 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: