Rašid Valas za B92: "Miličić će napredovati"

Detroit Pistonsi su dolaskom Rašida Valasa u ekipu postali tim možda vredan i NBA finala. U ekskluzivnom intervjuu saznaćete šta Rašid misli o Darku Miličiću, Benu Valasu, Leriju Braunu i odluci NBA lige da Ron Artest bude proglašen za "defanzivca" godine.

Podeli

Imao si priliku da šutem u poslednjim sekundama doneseš produžetke ili čak i pobedu svojoj ekipi. Šta se desilo?
Lopta mi je ispala iz ruke. Ja nisam osoba koja beži od istine. Priznajem da je moja krivica. Lopta mi je pobegla…Što se Milvokija tiče oni su večeras došli u Detroit sa namerom da pobede i to su i uradili.

Kako gledaš na činjenicu da je Detroit od tvog dolaska postao kandidat za titulu?
To mi znač,i ali sada ne želim da se fokusiram na to. Pokušavam da svojom igrom pomognem ekipi da ostvari što bolji rezultat u play offu.

Ko je najbolji trener za koga si igrao?
To je odlično pitanje. Verovatno Leri Braun. Mnogi treneri su dobri u određenoj oblasti -  neki su bolji za niske igrače, neki za visoke.

A saigrač na centarskoj poziciji?
Ben Valas bez sumnje.

Ron Artest je izabran za najboljeg defanzivca NBA lige ove godine. Tvoj komentar…
To je najveća krađa u istoriji NBA lige. Neverovatno...

Ko je zaslužio titulu?
Gospodin koji sedi preko puta mene (u svlačionici) - Ben Valas. On je najbolji defanzivac bez premca.

Igrao si mnogo godina play off na Zapadu. Da li misliš da Detroit može da parira ekipama sa Zapada u finalu?
Svi znaju da imamo odličan tim. Na nama je da igramo i da to dokažemo.

Da li misliš da će Darko Miličić igrati više sledeće godine?
Da, on će napredovati. Mora samo da trenira i da svaki dan daje sve od sebe na treninzima i biće sve super.

Sportski intervju

Drobnjak za B92: "Sada je kasno za žaljenje..."

Predrag Drobnjak, centar Los Andjeles Klipersa i reprezentacije Srbije i Crne Gore dobro je započeo sezonu 2003/04 NBA lige, ali je posle odredjenog vremena izgubio mesto u rotaciji trenera Danlivija. Naš specijalni izveštač iz Vašingtona, novinar Glasa Amerike, Bratislav Djordjević popričao je sa Drobnjakom o situaciji u klubu, planovima za budućnost i plej-ofu NBA lige.

Sportski intervju ponedeljak 19.04. 16:56 Komentara: 5

Danilović za B92: "Mladim igračima ne preporučujem NBA"

Potpredsednik "KK Partizan", Predrag Danilović, ne štedi reči upozorenja mladim igračima koji bi što pre preko Atlantika u NBA. Danilović, nekad i sam igrač u najkvalitetnijoj svetskoj ligi, smatra da je mnogo bolje provesti nekoliko godina u Evropi i igrački sazreti, pa tek onda ući u izazove najjačim profesionalcima.

Sportski intervju ponedeljak 12.04. 22:02 Komentara: 21

B. Valas za B92: "Na OI nema favorita"

Jedan od najboljih "odbrambenih" igrača u NBA ligi poslednjih godina, detroitski "Big Ben" Valas posle svakog uspešnog poteza u Palasu na Oburn Hilsu dobija kao "nagradu" snimljenu zvonjavu imenjaka iz Londona. Ben svojom pojavom i "afro frizurom" izaziva strahopoštovanje, kako kod protivnika tako i kod saigrača. Naš dopisnik iz Detroita, Goran Dokić, porazgovarao je sa Valasom o njegovoj karijeri, Olimpijskim igrama i mladim igračima u NBA.

Sportski intervju sreda 7.04. 14:16 Komentara: 8

Okur i Bejker za B92:"Osvojićemo Istočnu konferenciju"

Njujork i Detroit su među igrački najzanimljivijim timovima Istočne konferencije. Pistonsi sa pravom pretenduju na finale Plej-ofa, dok Niksi, pod ambicioznom upravom Ajzeje Tomasa, pokušavaju da zaborave na loše uspomene iz prethodnih sezona. Mehmet Okur, centar turske reprezentacije, sve je zadovoljniji u gradu auto industrije i postao je jedan od oslonaca igre Detroita. Naš dopisnik Goran Dokić iskoristio je priliku na gostovanju Niksa Pistonsima da popriča sa popularnim “Memom” i novom akvizicijom “Zekea” Tomasa, Vinom Bejkerom.

Sportski intervju četvrtak 1.04. 15:08 Komentara: 4