Čabarkapa za B92: "Vidim da mogu da igram u NBA"

Žarko Čabarkapa odigrao je prvu, po mnogima najtežu "ruki" sezonu u NBA ligi. Iako je deo sezone proveo na listi povredjenih zbog operacije i preloma šake, Čabarkapa je ipak pokazao zbog čega je kao 18.pik izabran od strane Sansa. O prvoj sezoni, namerama čelnika kluba, dolasku Miloša Vujanića, nameri da se u potpunosti dokaže u novom timu, kao i nastupu za reprezentaciju, Žarko Čabarkapa za B92 kaže...

Izvor: Braca Djordjeviæ i Igor Vujièin

Ponedeljak, 19.04.2004.

22:49

Default images

Odigrao si solidnu sezonu, isprekidanu povredama. Koliko si zadovoljan učinjenim ?

"Posle sedam meseci i moje prve NBA sezone ne znam da li mogu da budem zadovoljan ili ne. U suštini, nisam zadovoljan zato što mi se dešavalo to što mi se dešavalo. Na početku sezone sam imao operaciju bruha, posle sam se nekako vratio, počeo malo da igram, polomio sam ruku ( zglob desen ruke). Tada sam pauzirao mesec i po dana, i to me dosta poremetilo, i zbog manjeg bola u ruci, i posebno zbog tog psihičkog momenta. U suštini, svaki put kada sam dobijao šansu odigrao sam solidno, iskoristio priliku. Vidim da mogu da igram ovde, ali naredne godine mogu mnogo bolje, samo da se pripremim fizički. Očekujem da ću sledeće sezone pokazati sve što znam".
Šta se od tebe očekuje od druge godine i kakvi su planovi čelnika kluba ?

“Posle završetka sezone imali smo jedan sastanak sa njima. Oni su svesni šta se meni sve izdešavalo ove godine tako da me i dalje maksimalno podržavaju. Moram da iskoristim tu njihovu podršku, jer oni očekuju od mene da budem sledeće sezone tu u prvih 6-7 igrača, da igram na pozicijama 3 i 4. Ostaće Merion i Stodemajer, tako da ću po svemu sudeći uzlaziti kao treći na tim njihovim pozicijama.

Sansi su odigrali sezonu za zaborav, ali uspešna budućnost sa velikim brojem mladih igrača i mnogo novca u „seleri kepu“ je izvesna ?

Posle slabih partija na početku sezone uprava se „otaraisla“ uslovno rečeno igrač akoji su imali velike ugovore. Sezonu smo završili sa jako mladom ekipom i počeli da stvaramo tim za budućnost. Ostalo je i puno prostora u „seleri kep-u“ za dovodjenje nekih ekstra pojačanja. O imenima ne znam mnogo, čujem da se spominju Kobe brajant i Trejsi Mek Grejdi – sve je to super...Nama  najviše treba dobro pojačanje na plejmejkeru, ja mislim Miloš Vujanić (smeh) i bolji centar sigurno. Osnova postoji za novi tim koji se pravi“.
Koliko bi ti bilo lakše da u Finiks dodje i Miloš Vujanić ?

“Mnogo je lakše kada imaš nekoga svog pored sebe. Ja sam bio sam, nema mnogo druženja izmedju igrača, osim na treninzima. Na putovanjima toga nema, ali sigurno da bi i jednom i drugom bilo lakše“.

Video si kako se igra u NBA. Da li Miloš Vujanić može da igra u NBA ?

Sigurno da mislim da Vujanić može da igra ovde. On je već najbolji plejmejker Evrope, samo što sada „rastura“ i nadam se da će osvojiti F4 u Tel Avivu.Što se tiče Barbose, u pitanju je takodje mladji igrač plejmejker, koji je dobio šansu posebno kada je otišao Marberi. Igrao je i po 30 minuta. Izvanredan je igrač, ali mislim da je „Vujke“ u nekim stvarima ispred njega, i da je jednostavno bolji. Mislim da bi kao iskusniji pre mogao da odradi ulogu prvog plejmejkera“. Plej of je počeo. Ko su tvoji favoriti za osvajanje titule ?

Sigurno da navijam za Sakramento. Mnogo se toga kod njih izdešavalo u poslednje vreme. Ne znam da li je povreda Vebera uticala, ili nešto drugo. Pali su pomalo, ali njihova četvrta pozicija ne mora ništa da znači. Ja sam i dalje za njih, mada, uh, Lejkersi su tu najjači, i mislim da će oni uzeti titulu“.

Da li ćeš pratiti završnicu NBA ?

“Pratiću naravno, jer me to zanima. Gledao sam utakmice i tokom sezone, a posebno ću pratiti ovu završnicu“.

Planovi za leto...

Moraću da vidim sa gazdom kluba. Oni su meni izneli neki njihov plan koji se meni nije baš mnogo svideo, jer je trebalo da ostanem ovde u Finiksu i da radim. To i nije loše, ali u mi zamerili na mojoj nameru da igram za reprezentaciju. Ja već 10.maja počinjem da radim sa Seadom Krdžalićem, jer mi nije potrebno mnogo odmora. Ljudi u Finiksu su to prihvatili. Izneo sam im i moju želju da igram za reprezentaciju, ako budem bio na spisku – tamo sam. Ako me ne bude bilo na spisku, vratiću se u SAD i igrati letnju ligu. Sve zavisi od toga da li ću se izboriti da budem u 16 najboljih za reprezentaciju“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: