Ajverson za B92: "Imamo velike šanse za zlato u Atini"

Alan Ajverson jedan je od najsenzacionalnijih košarkaša današnjice. Krhke gradje, ali velike brzine i visokog odraza, on već 8 sezona frustrira svoje čuvare u američkoj profesionalnoj ligi. Poslednjih godina, medjutim, Ajverson i Filadelfija Seventisiksersi nemaju mnogo uspeha, tako da su u NBA ligi ponovo počele priče o trejdu. Pominju se Hjuston i Detroit, Stiv Frensis i Čonsi Bilaps kao Ajversonove zamene u “gradu bratske ljubavi”. Iako se ne zna u kom će klubu igrati naredne jeseni, gotovo je sigurno da će Alen Ajverson ovog leta predstavljati SAD na Olimpijadi u Atini. Naš saradnik iz Detroita, Goran Dokić, popričao je sa ovim superstarom upravo o njegovim očekivanjima pred Olimpijske igre.

Izvor: Goran Dokiæ

Utorak, 16.03.2004.

18:38

Default images

Igraćete na Olimpijskom turniru i najverovatnije biti starter u američkom timu. Kakve su šanse vašeg tima na turniru, pogotovo protiv najboljih ekipa, kao je svetski šampion Srbija i Crna Gora?

Iskreno, mislim da imamo velike šanse da osvojimo zlato. Jedva čekam Olimpijadu, pošto želim da budem deo tima koji će uzeti zlatnu medalju. Znate, mislim da je čast predstavljati svoju zemlju kao deo olimpijskog tima.

Igraćete egzibicionu utakmicu u Beogradu protiv najboljeg tima Srbije i Crne Gore. Šta mislite o tom meču?

To će biti velika šansa za nas da se pripremimo za Olimpijadu. Ta pripremna, egzibiciona utakmica bi trebalo da nam pomogne da udjemo u ritam. Ta utakmica će imati takmičarsku atmosferu i nadam se da će nam pomoći na Olimpijadi.

Znači idete u Atinu po zlato?

Definitivno!
AP
Ajverson je sa našim kolegom popričao posle meča u nedelju protiv Detroita koji je presedeo na klupi zato što nije hteo da bude rezervni igrač. Novi trener Ford smatrao je da se Alen nije dovoljno oporavio od povrede, te da nije bio spreman da započne meč u prvih pet. Ajverson je to odbio i posmatrao utakmicu u „civilki“. Posle meča usledila su brojna pitanja novinara o njegovoj budućnosti u Seventisiksersima, ali Ajverson nije bio raspoložen za priču. O Olimpijadi je ipak želeo da govori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: