Vest za B92: "Impresionirala me je beogradska publika!"

Generalni menadžer NBA tima Memfis Grizlis, Džeri Vest, ponovo je posetio Srbiju u okviru skautske turneje po celoj Evropi. Vest je u Vršcu gledao meč FIBA Evrolige, Hemofarm - Uniks, a u Beogradu duel Crvena zvezda - Zadar u okviru Gudjer lige. O svojim utiscima sa puta po Evropi i trenutnoj situaciji u kojoj se nalaze Grizliji iz Memfisa sa Džerijem Vestom je razgovarao naš kolega Daniel Bukumirović.

Izvor: Daniel Bukumiroviæ, novinar B92

Ponedeljak, 08.03.2004.

13:44

Default images

Koji su vam prvi utisci posle nove posete Srbiji?

Veoma mi je drago da sam ponovo u Beogradu. Imam ovde dva dobra prijatelja, a i u NBA ligi imamo mnoge jugoslovenske igrače. Boravak u Beogradu je dobra šansa da vidim neke mlade igrače. Posebno me je impresionirala publika, pokazala je veliki entuzijazam (utakmica Crvena zvezda - Zadar). Voleo bih kada bi i mi na NBA terenima imali sličnu publiku.

Američki drim tim će osetiti istu atmosferu u avgustu, kada uoči Olimpijade gostuje u Beogradu...

To će biti veoma moćan Drim tim. Iako ga ja inače ne zovem »Drim tim«, to će biti najbolja ekipa koju NBA može da ponudi, mnogo bolja od one koja je igrala na Olimpijadi u Sidneju. Gledaoci u Beogradu sigurno će biti impresionirani.

Mislite li da će se oni teško prilagoditi atmosferi u beogradskoj areni?

Ne, ne, ti momci će se veoma dobro pokazati!

Vi ste na kraju dugog puta po Evropi, videli ste mnogo igrača, naravno svi se pitaju koga ste gledali u Srbiji, u Beogradu i Vršcu, ima li možda neko ko je zanimljiv za Memfis?

Mi uglavnom samo posmatramo mladje igrače, starije već dobro poznajemo. Jedan od mladih igrača koji je večeras igrao je veoma perspektivan. On će igrati na Hoop summit-u protiv američkih srednjoškolaca (Luka Bogdanović, 4. aprila u San Antoniju). U Španiji sam video jednog mladića od 18 godina po imenu Fernandez (Rodolfo »Rudi« Fernandez, bek Huventuda), ovde u Srbiji video sam mnogo talentovanih visokih igrača. Za nas je veoma važno da redovno pratimo mlade, jer se brzo razvijaju i napreduju.

Luka Bogdanović, krilni centar Crvene zvezde, smatra se NBA perspektivom, da li i vi tako mislite?

On je veoma dobar mladi igrač. Mene uopšte gledajući impresionira kako ti mladići igraju protiv starijih, iskusnijih i jačih od sebe. Mislim da je on (Bogdanović) bio jedan od boljih na terenu u prvom poluvremenu.

Mislim da će Brajant ostati u Lejkersima

B92
Memfis igra odlično ove sezone, kako je došlo do takvog napretka?

Imamo odličnog trenera, Hjubija Brauna, koji je dosta radio i u Španiji. Tu je naravno i Pau Gasol, kao i mnogi dobri mladi igrači. Veoma smo neiskusna ekipa koja se oslanja na timsku igru a ne na »zvezde«. Od kada sam došao u Memfis samo 4 igrača je ostalo od prethodnog sastava. Bili smo jedan od najgorih timova, a sada se borimo za plej-of na zapadu. Nadamo se najboljem, pred nama je težak raspored i za nas bi bilo veliko dostignuće ukoliko bismo se plasirali medju osam najboljih.

Kakve su šanse Memfisa ukoliko se plasira u plej-of?

Znate, u NBA postoje četiri sezone: letnja kada se igrači individualno spremaju i pokušavaju da nadju angažman, sezona pripremnih utakmica kada se timovi kale, regularna i na kraju plej-of. Sve te »sezone« su potpuno različite. Dobar tim postaje bolji u plej-ofu. Za naše mlade igrače plej-of bi bio veliko iskustvo.

Mnogi novinari pišu o Kobiju Brajantu i njegovim opcijama posle završetka ove sezone kada će biti slobodan da bira novi tim. Da li će Memfis pokušati da ga angažuje?

Znate, o tome ne bi trebalo da priča...ali istina je da će Brajant biti slobodan igrač i da će mnogo timova biti zainteresovano za njega. Mislim da su sve šanse da će on ostati u Lejkersima. On je odličan momak i mnoge stvari koje su mu se desile u poslednje vreme me začudjuju pošto ga znam dobro od pre. Nadam se da će on prevazići sve negativne dogadjaje i do kraja sezone i u plej-ofu ponovo postati veoma produktivan igrač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: