Radmanović za B92: "Vreme je za rad i povratak u prvih pet"

Vladimir Radmanović, krilo Sijetl Supersoniksa, proveo je ovo leto pripremajući se za NBA sezonu. Trener Makmilan bio je impresioniran njegovim radnim učinkom i odlučnošću i dao mu je mesto u prvoj petorci. Mediji u Sijetlu su pisali o mogućoj prelomnoj sezoni u kojoj će Radmanović postati zvezda tima iz Sijetla. Sve do nedavno Radmanović je bio starter, kada je trenerski tim odlučio da promeni taktiku i igrača iz SCG stavi na klupu. U intervjuu za B92, Radmanović priča o trenutnoj situaciji u Soniksima i predstojećem Ol star meču.

Izvor: Milan Pavlica, novinar B92

Subota, 24.01.2004.

23:34

Default images

U Sijetlu nema ništa novo osim toga što ja više nisam u prvoj petorci. Treneri su odlučili da zbog promenljivih igara tima nešto izmene, na moju žalost ta izmena sam bio ja, u negativnom smislu. Trenutno počinjem utakmice sa klupe, nadam se da to neće dugo trajati, ja ću učiniti sve da se vratim na mesto koje sam imao na početku sezone i sve ovo vreme, do pre par utakmica, tako da nema vremena za mnogo razmišljanja, već samo rad i pokušaj vraćanja na staru poziciju“.

U nekim novinama u Americi pričaju o mogućem trejdu Sijetla i Atlante u koji bi ti bio uključen, da li nešto znaš o tome?

Verujte mi, niti sam šta čuo niti šta znam o mogućim trejdovima, znam verovatno koliko i vi, u principu ako se nešto desi, ja ću biti prvi koji će biti obavešten. Dok se nešto ne desi, ne mogu ništa da pričam...uopšte ima mnogo nagadjanja, šuškanja o trejdovima, ali ni jedan igrač ne zna unapred šta može da se desi“.

Rej Alen vratio se na teren, reč o velikom igraču, kako se njegov povratak odrazio na igru Soniksa?

Sigurno je da se njegov povratak odrazio pozitivno na ekipu. Imali smo blagih problema krajem prošle godine. Njegovim povratkom uspeli smo koliko toliko da uspostavimo neke odnose na terenu, da igramo konstantnije. Na žalost, poslednji put po istočnoj obali nije nam doneo mnogo dobrog, izgubili smo tri od četiri utakmice što nas je vratilo na tu neku granicu od 50 posto pobeda i poraza. Sigurno je da sa tim ne možemo da očekujemo da udjemo u plej-of. Nadamo se da će stvari ići na bolje i da ćemo uspeti da se izborimo za jednu od pozicija za plej-of u Zapadnoj konferenciji“.

"Beri je najveća pretnja Pedji u Los Andjelesu"

Uskoro će All Star, na takmičenje u šutiranju trojki pozvani su Rašard Luis i Brent Beri. Neki su očekivali i da ćeš ti biti pozvan. Da li ste se možda nekada takmičili na treningu, vas trojica?

Ne takmičimo se mnogo, s obzirom da treninzi u toku sezone nisu šuterskog tipa, nego uigravanje i taktika za predstojeće protivnike. Do sada nismo imali  takmičenje u trojkama, mada bi mogli da ga organizujemo, čisto da vidimo kakav je odnos snaga u Sijetl Supersoniksima. Brent Beri je sigurno mnogo bolji šuter za tri poena od Rašarda Luisa. Videćemo koliko će Luis uspeti da pokaže u Los Andjelesu. Na tom takmičenju nije dovoljno samo biti dobar šuter, već i biti koncentrisan, stabilan i sve ostalo što je ide uz to. Pedja najbolje to može da vam objasni kako to sve izgleda kada se uključe brojne kamere u toku šutiranja trojki“.

Šta misliš, ko će biti najveća pretnja Pedji Stojakoviću u Los Andjelesu?  

Neko moje mišljenje je sigurno Brent Beri. On je jedan od boljih šutera u NBA ligi i sugurno jedan od igrača, ako ne i jedini, koji može da ugrozi Pedju na predstojećem takmičenju“.

Na kraju ima li u ovoj sezoni nekih velikih iznenadjenja u NBA ligi?

Nekih velikih iznenadjenja nema, Lebron Džejms je ispunio očekivanja koja su pred njega stavljena. Ima možda malih razočarenja sa naše strane. Darko Miličić nije dobio nikakvu priliku do sada, nadamo se da će dobiti kakvu takvu, do kraja. Lejkersi, Sakramento, San Antonio, Dalas igraju konstantno dobro, Minesota sa novim igračima igra veoma dobro. Nema nekih iznenadjenja, jednostavno treba čekati kraj sezone da bi se razrešilo sve“, istakao je Vlada Radmanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: