Janica Kostelić za B92: " Vraćam se sledeće sezone"

Najbolja skijašica sveta u poslednjih nekoliko sezona Janica Kostelić umesto na skijaškim stazama vreme ove godine provodi u oporavku i odlasku kod lekara. Najpopularniji sportista Hrvatske posle brojnih operacija na kolenima ove sezone ima i velikih problema sa žlezdama zbog čega će propustiti celu sezonu 2003 – 2004. Svoj uspon i dominaciju Kostelić je najavila još u sezoni 1999/2000, ali je posle pobeda u Ser Ševaijeu i Sestrijereu doživela težak pad na treningu spusta i morala na operaciju ligamenata. Vraća se već sledeće sezone i u Park Sitiju prvi put je pobedila nakon teške povrede, a iste godine još sedam puta se pela na najviše postolje ( pobednik Svetskog kupa). Ipak, ponovo zadobija povredu levog kolena koje uspeva da sanira tek posle tri odlaska na hiruški sto. Na Olimpijadi u Solt Lejk Sitiju osvaja čak 4 medalje, od toga tri zlatne ( kombinacija, veleslalom, slalom, i srebro u super veleslalomu).

Izvor: Igor Vujièin, novinar B92

Ponedeljak, 12.01.2004.

19:44

Default images

Pauzu u ovoj sezoni Kostelić je iskoristila da pogleda utakmicu izmedju Cibone i Crvene zvezde na kojoj je gromoglasno pozdravljena od pune hale. Na pauzi izmedju dva poluvremena ljubazno je odgovarala (ne baš dugim odgovorima) na naša pitanja.

Došla si na ovu utakmicu, da li često imaš običaj da gledaš basket u Zagrebu ?

"I sama znam dosta često da zaigram košarku kada imam vremena. Često me nema ovde u ovo doba godine u Zagrebu, ali kada sam kući volim pogledati utakmice Cibone".

Kako stoje stvari sa povredama i oporavkom žlezda ?

Dobro je ide na bolje, ne žalim se. Očekujem da ću se vratiti na skijaške staze sledeće godine. Što se tiče žlezda oporavljam se, ali to ide jako sporo“.
Tvoj brat takodje ove sezone ne može da se pohvali nekim rezultatima...

Brat je bolestan, takodje ima nekih zdravstvenih problema, ali kao i kod mene nadam se da će ići nabolje“.

Da li ima nešto novo u svetskom skijanju, nekih novih lica, i ko je po tebi ime koje obeležava i koje će obeležiti ovu sezonu ?

Nema ništa novo kada pogledaš.Neki se probijaju lagano, a stare zapadaju. Ali ništa se posebno ne dešava.Anja Person je definitivno ove godine bolja od ostalih“.
Da li kada gledaš trke poželiš da si na stazi i pomisliš u sebi – da sam sada tamo kao pobednik...

"Ne baš. Nema se tu šta pokazivati kako se vozi. Anja je u tehničkim disciplinama stvarno najbolja ove sezone, nema joj se šta prigovoriti. Ostale  cure su takodje dobre. Žao mi je što i ja nisam tamo“.

Da li si čula za najveću nadu srpskog skijanja Jelenu Rolović, koja ove sezone vozi Svetski kup ?

Nisam je videla 100 godina. Nisam je gledala, ali još je mlada, čini mi se kao i ja - 82 godište. Nemate previše snega kao i mi,  i skijanje u Srbiji nije baš previše popularno. Ali svako ima šansu. Ako trenira dobro , može uspeti, zašto da ne. Ne mora biti možda najbolja, ali može postizati neke rezultate“.

Kako je biti jedna od najpopularnijih sportskih ličnosti u Hrvatskoj. Ti se po nekim anketama omiljenija od fudbalera, košarkaša ?

“Normalno je, za mene ništa posebno“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: