Vujanić za B92: "Igrač sam Skipera, ima vremena za Feniks!"

Miloš Vujanić 'prešao je' na mnogo jaču, zapadnu obalu, u ekipu Feniksa, pošto je bio uključen u veliku razmenu igrača. Igrač italijanskog Skipera kaže da još ne razmišlja o tome kako će se snaći u novom timu: "I ja sam samo čuo da sam trejdovan, nemam neki poseban komentar. Čuo sam, šta je – tu je, ima još mnogo vremena da se o tome razmišlja. Mislim da je to mlada ekipa, gazda pravi mlad tim, meni će to odgovarati. U svakom slučaju, imam garantovan ugovor još godinu dana sa Skiperom, tu radim, treniram, kada bude vreme, razmišljaću konkretnije o NBA ligi."

Izvor: B92

Sreda, 07.01.2004.

11:56

Default images

"Mogu da budem ponosan što sam se našao sa takvim imenima u trejdu, Marburi je prošle godine potpisao astronomski ugovor, svi znamo ko je Marburi, znamo ko je Hardavej, ali, još jednom kažem, rano je da se o tome priča. Videćemo šta će se događati tokom sezone, kakva će biti situacija, znaću krajem sezone nešto konkretnije."

U klub je došao Ajzli, od koga si, reklo bi se, bolji. Čarli Vord će, najverovatnije, biti otpušten, da li ti to donosi poziciju prvog pleja?

"Ajzli ima ugovor na nekoliko godina, a Vordu ističe uskoro. Videćemo, možda on neće biti u Feniksu već ovih dana. U svakom slučaju, biće to mlad tim, biće, nadam se i zdrava sredina, i ono što je meni najvažnije, imaću solidnu minutažu. Najvažnije mi je da igram." Da li si se oporavio od povrede, kada očekuješ da ćeš se vratiti na teren?

"Protiv Benetona, pre skoro dva meseca, istegao sma mišić leve noge, trebalo je da tada stanem, ali nisam, igrao sam i pogoršao povredu. Nije ništa ozbiljno, pri nekim pokretima osećam bol, ali sada sam, u dogovoru sa ekipom, odlučio da pauziram desetak dana, da bih se oporavio. Osećam se bolje, mislim da ću uskoro početi da igram, imamo važnu utakmicu sa Panatinaikosom."

Da li si zadovoljan igrama tvoje ekipe u Evroligi i Palakanestru?

"Dobro smo krenuli, u Evroligi nam ide dobro, iako je naša grupa, objektivno, najjača, ostvarili smo dobar rezultat. I u prvenstvu nam ide, jako je značajno da imamo što bolju poziciju na kraju ligaškog dela, da bi u plej ofu imali prednost domaćeg terena. Značajno je da držimo prvo mesto, da se svi igrači oporave, da pokušamo da dođemo do titule prvaka."

Da li pratiš igre svog bivšeg kluba, Partizana, i kakav je tvoj komentar?

"Gledao sam praktično sve utakmice Partizana, nisam gledao samo meč u Kupu, bili smo na gostovanju. Žao mi je, mislim da je Partizan imao najbolju ekipu na Kupu, ali nisu to iskoristili.

U Evroligi igraju dobro, imaju dve vrlo značajne pobede, u Rimu, i protiv Barselone u Beogradu. Značajno je što dobro igraju u gostima, verujem da će se plasirati u drugi krug, a onda ćemo se možda sresti, ako u istoj grupi budu Partizan i Skiper."
Ove godine igra se košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Atini, šta očekuješ od reprezentacije?

"To je, ipak, daleko, ima još mnogo vremena. Neke stvari u Košarkaškom savezu Srbije i Crne Gore nisu rešene, nadam se da će uskoro biti. Ne može da nam se ponovi sezona kao prošla, i Evropsko prvenastvo. Verujem da ćemo sada svi odraditi pripreme kako treba, da ćemo u Atini ostvariti uspeh – osvojiti neku od medalja.

Imaćemo pravu proveru, kada u Beogradu budemo igrali sa Amerikancima, tada ćemo videti šta možemo da očekujemo na Olimpijskim igrama u Atini."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: