Jarić za B92: "Američki igrači imaju problem sa egom"

Los Andjeles Klipersi još od početka 90tih ne znaju za pobedničku sezonu i učešće u plej-ofu. Ove godine gazda kluba, Donald Sterling odlučio je da zadrži nekoliko najboljih igrača iz veoma perspektivnog tima iz prethodnih godina koji nije ispunio očekivanja. Ove godine doveden je za trenera Majk Danlivi, a Klipersi i dalje igraju promenljivo. S vremena na vreme dodju i do neke velike pobede poput one od 20. decembra protiv Mevriksa u Dalasu. Prvi plejmejker Klipersa Marko Jaric popričao je posle te utakmice sa dopisnikom B92 u Dalasu, Nikolom Olićem, o željama Klipersa i nastupu reprezentacije SCG na Olimpijadi u Atini.

Izvor: Dopisnik B92 iz Dalasa Nikola Oliæ

Ponedeljak, 22.12.2003.

11:34

Default images

"Svi znaju kakvi su Klipersi, kakvu istoriju imamo i koliko se trudimo da ove godine napravimo nesto i da dodjemo do tih vaznih 50% uspešnosti, odnosno istog broja pobeda i poraza. Atmosfera u ekipi je super, sve je kako treba. Ja sam izborio mesto prvog pleja što je meni bila velika želja. Sad imam puno odgovornosti i treba da podignem nivo svoje igre i statistiku do odredjenog nivoa", prokomentarisao je ove navode plej tima iz Los Andjelesa.

Protiv Dalasa, Jarić je imao relativno slab učinak: dva poena, tri

skoka i jednu asistenciju.

"Osećam se pomalo loše poslednjih par dana, malo mi fali energije. Imao sam slabu statistiku, ali je najvaznije da tim pobedjuje."

Povrh 82 utakmice koje će sa Klipersima odigrati u regularnom delu sezone, Jarić jedva čeka priliku da igra za reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Atini.

"Mislim da je velika greška ne igrati za svoju reprezentaciju. Stojaković, Drobnjak, ja i mnogi drugi koji su igrali za reprezentaciju u Indijanapolisu i Švedskoj nismo to morali da radimo. Mogli smo da se pripremamo za NBA sezonu jer svi tu imamo važne ugovore koje želimo da ispoštujemo. Igranje za reprezentaciju je nešto jače od mene, ja sam odrastao gledajući naše reprezentativce, tako da mi je želja i na neki način odgovornost da igram za reprezentaciju."

Jaric je svestan da Amerika šalje  najjaci tim na Olimpijske igre.

"Amerika je u Indijanapolisu sigurno naučila lekciju i u Atinu ce poslati jači tim. Medjutim, ja mislim da smo sposobni da napravimo iznenadjenje. Mi moramo da napravimo dobru atmosferu u ekipi i dodjemo do finala gde će sve biti moguce. U NBA ligi ima puno naših igrača (10) i cela prva postava u Atini će verovatno biti sastavljena od tih igrača."

Upitao sam Jarića sta će u Atini biti plan naše reprezentacije u eventualnom susretu sa američkom.

"Američki igrači imaju dosta problema sa svojim egom. Svako od njih će probati da bude heroj, od Šakila do

Ajversona, Mekgrejdija i Kartera -- mi to moramo da iskoristimo."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: