Morning za B92: Čekam Divca u finalu plej-ofa

Jedan od najboljih centara NBA lige tokom protekle decenije Alonzo Morning u ovogodišnjem prelaznom roku potpisao je za ekipu zvaničnih šampiona Istočne konferencije Nju Džersi Netse. Posle problema sa bubrezima, zbog kojih je propustio celu prošlu sezonu, nekadašnji student čuvenog Džordžtaun Univerziteta i učenik još čuvenijeg Džona Tompsona, našao se u timu, koji dve godine zaredom nije uspeo da savlada poslednju prepreku na putu do šampionskog prstena. Drugi pik sa drafta 1992. godine (prvi je bio neprikosnoveni Šakil O’Nil) ljubazno je pristao na ekskluzivni razgovor za B92 posle nedavne pobede Netsa u Vašingtonu.

Izvor: izveštaè B92 iz Vašingtona Braca Djordjeviæ

Petak, 07.11.2003.

20:07

Default images

Pre svega kako se je vaše zdravstveno stanje u ovom trenutku? Vratili ste se na parket posle veoma duge pauze.

Osećam se sjajno, ali moram da nastavim da se pripremam za svaku utakmicu posebno, da napredujem. Olakšavajuća situacija je da imamo zaista dobar tim, koji niko od nas pojedinačno ne mora da nosi na svojim ramenima iz večeri u veče. Jednostavno, imamo dugu klupu, svako može da da veliki doprinos uspehu i to je ono što nas čini jednim od najboljih klubova u ovom trenutku”.

Kolike su po vama šanse da šanse da Netsi ove sezone osvoje titulu šampiona NBA lige?

Mislim da imamo velike šanse. Imamo talentovan tim, koji ima neograničene mogućnosti. Samo treba da nastavimo da radimo, kao i do sada, i sve će doći na svoje mesto. Mi smo svakako u najužem krugu kandidata za šampionsku titulu”.

Ko bi mogao da vam bude najveći protivnik na tom putu?

Po meni jedina prepreka možemo da budemo mi sami. Ono što može da nas omete na tom putu uspeha je da mi nekako ne odigramo u svom stilu, da ne uradimo sve ono što je potrebno da bi se utakmica dobila. Kao što sam već rekao, posedujemo kvalitet. Napravno, ako nas povrede mimoiđu, mislim da smo blizu cilja”. 

Da pomenem neka imena vaših rivala: Lejkersi, Kingsi, Sparsi…

Videćemo ih u finalu”.
Kao novinar iz Srbije, moram da vas pitam, šta mislite o globalizaciji NBA lige i sve većem broju stranih igrača u Americi?

Neću biti originalan ako kažem da mislim da je to sjajno za ligu. NBA je otvorio vrata mnogim igračima različiti nacionalnosti i boje kože. Ova igra doprinosi povezivanju raznih nacija i jasno je da je ona veoma važna za ceo svet”.

Za kraj, u mojoj zemlji ljubitelji košarke pamte vas po učešću na Svetskom prventvu u Argentini 1990. godine. Tada ste igrali protiv Vlada Divca, koji vam je kasnije u NBA ligi mnogo puta bio direktni rival. Šta mislite o tim vašim duelima, koliko dobro ih pamtite i koliko cenite Divca?

“Da, sećam se tih utakmica u Argentini, ali ostalih duela sa Divcem tokom NBA karijere. Uglavnom su to bile sjajne utakmice. Vlade je zaista izvanredan igrač, veoma talentovan. Nadam se da ćemo se ove godine videti u finalu plej-ofa”, zaključio je Morning.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: