Čabarkapa za B92:"Nisam očekivao ovu minutažu"

Izvor: B92

Subota, 01.11.2003.

00:02

Default images

U pripremi za ovogodišnji draft Žarko Čabarkapa je bio izuzetak među košarkašima iz SCG – jedino je Čabarkapa iza sebe imao nekoliko sezona u našem prvenstvu i bio standardni član prve petorke svog tima. Žarka je u junu na trening doveo Finiks i bio toliko impresioniran, da je sklopljen dogovor da naš košarkaš ne ide na treninge ostalih klubova. Finiks je Čabarkapu izabrao sa 17. mesta i odmah mu dao priliku da se pokaže.

Čabarkapa se već tokom leta suočio sa poteškoćom, jer mu je lakše povređen bruh, pa je procenjeno da je bolje odmah operisati, da se problem ne bi pogoršao. Povratak u tim usledio je brže od očekivanja, već u prvoj utakmici, gde je bivši košarkaš Budućnosti igrao celih 25 minuta, što je sjajna minutaža za rukija.

"Nisam realno očekivati da ću već na startu imati 25 minuta. Međutim, to mi veoma godi, jer govori da u klubu imaju veliko poverenje u mene. Nisam trenirao tri nedelje zbog operacije, pa se još ne osećam najbolje, ali siguran sam da će sve doći do svog nivoa".
Čabarkapa za B92 opisuje kako je to biti ruki u NBA.

"U prvom meču video sam da rukiji imaju dosta problema. Kod suđenja nemamo isti status, ali svako mora da prođe kroz to, pa se ne uzbuđujem".

Između pripremnih i takmičarskih mečeva u NBA razlika je velika.

"Ove utakmice dosta se razlikuju od preseason-a. Tek je sad počelo ono pravo, glavni igrači dodaju gas i postaju ono što zapravo i jesu".

Finiks je veoma jak tim, sa veliom rupom na mestu centra.

"Mi imamo problem sa visokim igračima, nemamo klasičnu peticu. Dopunjavamo to udvajanjem i tako za sada rešavamo stvar. Na ostalim pozicijama smo odlično popunjeni. Mislim da možemo dosta da uradimo. Videćemo kako će sve da krene. Važno je samo da ne bude povreda i sve će biti u redu".
Već u noći između subote i nedelje (i uživo na TV B92) Finiks ima prvi veliki ispit – meč sa LA Lejkersima. Ćabarkapa je srećan što mu se pruža prilika da igra protiv niza velikih igrača.

"To će sigurno biti jedna zanimljiva utakmica. Prvi put ću nastupiti protiv Šeka i drugih zvezda, koje sam do sada gledao samo na TV-u. Sigurno će to biti jako težak meč, jer su oni uz San Antonio najjača ekipa ove sezone, ali sve je moguće".

Ove godine još tri naša igrača debituju u NBA. Čabarkapa sa njima ima redovne kontakte.

"Čuo sam se sa svom trojicom. Vraneš je na listi povređenih, Miličić nije igrao u prvom meču, ali je zato Pavlović bio fantastičan. On je postigao 14 minuta, igrajući samo u drugoj četvrtini. U drugom poluvremenu nije ni šutirao, tako da je sjajno počeo prvenstvo. Mislim da mu izuzetno odgovara ekipa, nemaju zvezdu, pa će do izražaja doći njegov kvalitet. Verujem da će biti sve bolji".Žarko Čabarkapa će nastaviti da se dokazuje u NBA, a vi ga, ponavljamo, možete pratiti u noći između subote i nedelje protiv Lejkersa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: