Marko Jarić: "Imamo manje talenta, ali više želje"

Bek LA Klipersa Marko Jarić je leto proveo sa reprezentacijom u neuspešnoj misiji osvajanja medalje na EP u Švedskoj. Po povratku iz Skandinavije, bek Klipersa je u Los Andjelesu zatekao znatno izmenjen sastav i novog trenera,a pred početak sezone u klub je došao i Predrag Drobnjak. Ipak, vlasnik Klipersa Donald Sterling ( suprotno svim očekivanjima) otvorio je svoju kasu i "sačuvao" Brenda i Magetija. Došao je i jedan od cenjenijih trenera u ligi Majk Danlivi. Jarić za B92 kaže da se još uvek nije najbolje pripremio za drugu sezonu u kojoj očekuje da postane prvi plej ekipe:

Podeli

"Dosta očekujem i od početka i od cele sezone. Novi trener je doneo novi sistem, svi igrači dobijaju šansu. Trener se upoznaje sa igračima, proverava ko može da se uklopi u njegov stil igre. Moram da priznam da delujem kao da nemam energije. Neuspeh reprezentacije je dosta uticao na mene, kako psihičkum tako i fizički, iako sam mislio da neće biti tako. Sada gledam da se vratim u formu, i zauzmem svoje mesto u timu, jer, kao što sam već rekao, od ove sezone očekujem mnogo – poziciju prvog plejmejkera". 

Povrede sa kojima si imao mnogo problema i u Švedskoj i tokom priprema ?

"Povreda stopala je sanirana i nos je u redu. Sada imam nekoliko manjih povreda, koje su nastale zbog toga što sam igrao povređen. Tako sam preopteretio levu nogu, pa sada na njoj imam probleme, bole me stopala. Međutim, to su male, zanemarljive povrede i sve će biti u redu".

Po povratku sa EP zatekao si promene. Ekipa je dosta izmenjena, Donald Sterling je zadržao Brenda i Magetija, otišli su Odom, Pjatovski, stigao je i novi trener Danlivi...

"Sigurno imamo manje talenata nego prošle godine, jer smo tada imali vrhunske igrače. Međutim, igrači koji su ostali u klubu su igrači koji imaju više želje i gladi da uspeju u sezoni i karijeri, dok smo prošle godine imali samo zvezde, koje su igrale samo za sebe, a nisu mislile na tim".

Favoriti za prvo mesto na zapadu. Ovakva koncentracija kvaliteta u vašoj konferenciji nije zapamćena, čak i ono što je vredelo na Istoku od igrača, svi su krenuli ka zapadu ( izuzimajući Kida). Ko u takvoj konkurenciji može do vrha ?

"Sada je jako teško doneti takvu ocenu. Pet timova  je tu u samom vrhu. To su Lejkersi, San Antonio,Dalas, Sakramento i Minesota. Veoma malo mesta preostaje za ostale ekipe, i biće velika borba za ta preostala tri mesta. Finiks je dosta jak, tu je Portland... Videćemo biće i iznenadjenja, Hjuston – ipak još je rano pričati o tome".

Los Andjeles. Preživeo si prvu ruki sezonu, pokazao kvalitet i potpuno se snašao, stiga je i Drobnjak. a otišao Igor Kokoškov. Kako ti je sada u Kaliforniji ?

"Što se tiče Los Andjelesa sve je super, osećam se kao da sam kući. Nedostaje mi Igor Kokoškov moram da priznam, ti detalji na koje mi je skretao pažnju. Igor je znao šta trener želi u pravom trenutku i mogao je da me uputi u pravom smeru. Medjutim, šta je tu je. Uradio je pravu stvar za sebe i svoju karijeru. Nadam se da će nam se putevi ukrstiti u budućnosti".

Igrača iz SCG je i ove godine najviše ne računajući "domaće" košarkaše. Da li si imao priliku da se vidiš sa nekima ?

"Jako slabo, jako slabo. Uspeo sam da se vidim sa Čabarkapom, mislim da će on napraviti najveće iznenadjenje, sa ostalima se nisam video",rekao je Marko Jarić koji će već na startu šampionata u Japanu odigrati meč sa ekipom Sijetla u kojoj igra Vladimir Radmanović.

Sportski intervju

Vraneš za B92: "Nadam se da ću dobiti šansu u Niksima"

Jedan od najviših košarkaša na svetu, dvadesetogodišnji Slavko Vraneš, bivši igrač FMP-a i Budućnosti pronašao je sebe u novoj sredini, "velikoj jabuci" – Njujorku. Njegova visina i veličina ovog grada pasuju te su i gazde Niksa odlučile su da potpišu profesionalni ugovor sa pikom druge runde ovogodišnjeg drafta. U intervjuu za RTV B92, Slavko Vraneš priča o svojim novoj novoj fascinaciji zvanoj NBA košarka.

Sportski intervju četvrtak 30.10. 21:59 Komentara: 3

Miličić za B92: "Uvodiće me u igru malo po malo"

Drugi pik sa ovogodišnjeg NBA drafta, Darko Miličić, imaće težak zadatak da opravda poverenje uprave Pistonsa na čelu sa Džoem Dumarsom. Američki mediji neće štedeti ni Detroit ni Miličića, ukoliko trećeplasirani sa drafta, Karmelo Antoni počne da rešeta obruče. Svi će pitati: "Zašto Darko, a ne Karmelo, gospodine Dumars"...Trener Pistonsa Leri Braun u dogovoru sa Dumarsom ima spreman odgovor..."Uvodićemo Darka lagano u sistem i njegov doprinos neće se odmah videti u boks skoru".

Sportski intervju nedelja 26.10. 12:11 Komentara: 2

Radmanović: "Došao je trenutak za pravu sezonu"

Do nove NBA sezone ostalo je još nekoliko dana, a košarkaš Sijetl Supersoniksa Vladimir Radmanović je jedan od onih koji se za nju možda i najduže spremao.

"Isečen" od strane domaćih medija koji nisu prihvatili njegovo objašnjene da želi da preskoči EP u Švedskoj i u potpunosti  se posveti pripremama za sezonu koja će odrediti njegovu budućnost, Radmanović je leto u potpunosti proveo na košarkaškom terenu.U intervjuu za B92, Radmanović priča o pripremama, planovima i ciljevima kluba za novu sezonu, odlasku Drobnjaka, favoritima za prsten...

Sportski intervju subota 25.10. 14:08 Komentara: 0