Radmanović za B92:Radim na sebi, ne idem u Švedsku

Izvor: B92

Sreda, 11.06.2003.

12:26

Default images

Vladimir Radmanović je završio drugu sezonu u dresu Sijetl Supersoniksa. Naš košarkaš je statistički gledano napredovao, dobio je veću minutažu. Sa druge strane, klub je ostvario loše rezultate, nije uspeo da se plasira u plej-of.

Imali smo u globalu lošu sezonu. Nismo ostvarili očekivanja sa početka sezone. Naprotiv, očekivali smo plej of, a bili smo deveti. Imali smo puno problema, i trgnuli smo se tek posle trejda. Opet smo došli u priliku da igramo neke utakmice i možda da se plasiramo, ali nismo uspeli.

Što se moje igre tiče, imao sam bolju sezonu od prve, što je i bilo za očekivati. Ja se nadam da će svaka sezona biti bolja od prethodne i mislim da je to jedini način da se tamo ostane i da se napreduje.

Da li su ti u Sijetlu našli pravu poziciju?

Teško je razgovarati o tome da li su mi našli pravu poziciju. Drugo je pitanje šta ja mogu da igram. Ja sam tamo došao kao krilo, trenutno igram krilnog centra, što mi uopšte ne smeta. Na treninzima mogu da radim na stvarima koje su mi potrebne, tako da, kada dobijem priliku, mogu da odigram bez problema.
Treća sezona u ligi može biti presudna. Biće jako bitna, jer tebi ugovor ističe krajem te sezone, mada postoji i opcija za četvrtu.

Opcija će biti ponuđena ove godine. To je ta vrsta ugovora 3+1, koju svaki ruki potpisuje na dolasku. Verovatno, gotovo sigurno, ostajem tamo još dve godine. Nadam se i duži niz godina posle toga. Ovo jeste jedna od presudnih sezona. Želim da pokažem mnogo više nego što sam do sada pokazivao, imam celo leto da radim, i da taj rad unovčim. Ne samo materijalno, već i igrački.

Na osnovu ove priče izgleda da ti se dopada u Sijetlu, da si se dobro snašao, uprkos pričama o vremenu i situaciji.

Iskreno, nije mi važno ni gde ni za koga igram. Bitno mi je da je ekipa dobra, da ima prostora za napredak. Da li je to Sijetl, Klivlend ili Memfis, meni je svejedno. To je posao, nema vremena za odlazak u gradove, za obilazak. Potpuno sam koncentrisan na profesiju i obaveze koje imam. Ostaću tamo gde mi je najbolje.

Pretpostavljamo da ti je puno pomoglo to što je ove dve godine u Sijetlu bio i Drobnjak. On je rekao, a verujemo da i ti to misliš, da bi bilo dobro da on ostane u klubu.

To bi bilo lepo. Dobro je imati pored sebe nekoga sa kim možeš da popričaš, da podeliš razmišljanja, dobiješ neki savet. Pogotovo zato što je on stariji od mene, što je dosta toga prošao. Međutim, treba sačekati, Sijetl ima mnogo visokih igrača. Pitanje je koliko su oni spremni da ponude za Drobnjaka, koji je po mom mišljenju vredniji od onoga što se pretpostavlja. U svakom slučaju, ugovor će biti ponuđen sledećeg meseca, a videćemo da li će biti i potpisan.

Ovogodišnji draft biće izuzetno zanimljiv. U Americi svi pričaju o Lebronu Džejmsu, novoj senzaciji i zvezdi NBA lige, a kod nas se govori o velikom broju naših igrača, pre svih o Darku Miličiću. Kakvo je tvoje mišljenje o širenju naše kolonije u NBA?

Meni je izuzetno drago što ima puno igrača iz SCG i cele Evrope na ovogodišnjem draftu. Jedini savet, odnosno zapažanje, je da nije bitno koji si pik, nego u kakvu ekipu ideš. Ako u ekipi nema mnogo igrača na tvojoj poziciji, i ima prostora za napredovanje, to je odlično. Ako si drugi pik, a ispred tebe ima dva All Star igrača, onda ćeš sedeti i gledati sezonu. To se desilo nekolicini igrača iz godine kad sam ja draftovan, Edijem Karijem i Tajsonom Čendlerom iz Čikaga. Oni su bukvalno proveli dve godine sedeći i gledajući ostale kako igraju. Zato svima koji idu želim puno sreće, a kada budu izabrani neka daju sve od sebe na trening kampu i pokažu se.
Na kraju, neizbežna tema – reprezentacija. Kakva je situacija ovog puta?

Situacija je ostala nepromenjena. Pričao sam sa selektorom i sa Žarkom Varajićem. Očekuje nas još jedan sastanak na kojem ću im izneti svoj plan i očekivanja kada je reprezentacija u pitanju. Na žalost ili na sreću, ja neću igrati na EP u Švedskoj. Ponavljam da se ne odričem reprezentacije svoje zemlje, ali mi treba neko vreme za sebe.

Ti si mlad igrač, imaš 23 godine. Praktično nisi ni započeo reprezentativnu karijeru. Od tebe se očekivalo da ćeš biti nosilac u ovakvoj situaciji.Žao mi je što neću igrati za reprezentaciju. Međutim, to je odluka koju sam doneo i želim da ostanem pri tome. Svi oni koji su želeli da me vide treba da znaju da ima još dosta vremena, mlad sam, mogu da igram još 10 godina za «plave». Biće prilike i mesta i da se viđamo i da zajedno slavimo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: