Stojaković: Spremni smo za titulu

Izvor: B92

Sreda, 09.04.2003.

13:33

Default images

Kingsi su početkom nedelje za sobom ostavili jednu od najuspešnijih serija po istočnoj obali, u toku koje su zabeležili 5 pobeda i 1 poraz.Na poslednjoj utakmici sa Filadelfijom, ekipa je igrala rutinski, ali je bio primetan umor.

Pedja Stojaković ocenjuje da je turneja po Istoku samo potvrdila dobru formu pred početak plej ofa:

“U 9 dana smo odigrali 6 utakmica, što je bilo ključno za nas. Uspeli smo da dobijemo 5 i sada smo u poziciji da čak sustignemo Dalas na mestu broj 1, pošto Meveriksi imaju jako težak raspored do kraja regularnog dela sezone. Nadamo se da će mo uspeti da osvojimo drugo mesto pred plej of.”

Vlade Divac rekao je prošle nedelje za B92 da bi voleo upravo LA Lejkerse u prvom kolu plej ofa.Pedja nema ništa protiv, ali sumnja da će se to desiti:

"Neminovno je da mi moramo da prodjemo kroz Lejkerse, ako mislimo da osvojimo titulu. Još uvek stvarno ne znam sa kime se sastajemo u 1.rundi, pošto nikada nije bila ovakva konkurencija i ovako neizvesna završnica regularnog dela sezone. Od 5. do 8.pozicije još uvek se ništa ne zna po pitanju rasporeda ekipa. Ja u ovom momentu verujem da ćemo na startu doigravanja igrati sa Jutom, što bi nam odgovaralo da se malo bolje uigramo. Poznato je da se u prvu rundu ulazi malo nervoznije, tako da bi nam ti mečevi pomogli da steknemo samopouzdanje, do okršaja sa Lejkersima ili San Antonio Sparsima”.
Pedju smo pitali da uporedi snagu Kingsa pred početak doigravanja prošle godine i sada:

“To da li smo jači – neznam. Mislim da smo iskusniji i da smo se naučili na greškama koje smo pravili prošle sezone. U ovom trenutku svi igrači su zdravi što je najvažnije, i nadam se da će tako i ostati tokom plej ofa. Uz naš kvalitet i iskustvo koje nosimo sa sobom, verujem da imamo dobre šanseda doguramo do finala”.

Svi navijači Sakramenta ovde se spremaju da gledaju TV B92 i provode noći uz vaše utakmice u plej ofu.Naravno, svi očekuju da osvojite šampionski prsten i naravno, donesete ga sa saigračima u Beograd.

"Baš smo razgovarali o tome dok smo bili u Vašingtonu. Kris Veber je rekao da prvo mora da reši stvari na sudu, da ga oslobode (smeh)... i ukoliko ne ode u zatvor, ako osvojimo prsten, dolazimo!"
Pedja je sredinom sezone propustio puno utakmica zbog povrede pete.Kako se danas oseća...

“Ja se osećam dobro, posle jedne neugodne povrede koju sam vukao na početku sezone i tokom leta kroz nastupe reprezentacije. U ovom momentu ne samo ja, nego cela ekipa ima dobro samopouzdanje – to bi trebalo da nam donese prednost u plej ofu. Naravno, i naša igra je takva, nesebična i atraktivna, pa je veoma lako razigrati se”.

Kingsi su u poslednje vreme odigrali nekoliko utakmica koje su odlučene u poslednjim trenucima.Mnogi se pitaju zašto lopta, u poslednjim sekundama gotovo nikada ne ide na Stojakovića.Najbolji primer je meč sa Dalasom, kada na 2 sekunde pre kraja trojku šutnuo Bobi Džekson, a ne Pedja koji je do tada dao pet trojki uz odličan procenat.Pitali smo Stojakovića, da li je u pitanju generalni dogovor u timu, ili se reaguje na situaciju, od utakmice do utakmice:

“Naravno, trener donosi odluku ko dolazi do zadnjeg šuta. Uglavnom odluku donosi na osnovu igre nekog igrača u toku same utakmice – lopta ide najboljem igraču u tim momentima. To je uglavnom Kris Veber, ali je u prošlom plej ofu dobro prolazila «pick n roll» kombinacija sa Bibijem koji je pogadjao. On ima dosta dobar kredit kod Adelmana. Videćemo, nema još uvek odredjenog igrača, ali u ovom momentu kada pobedjujemo – nema potrebe da se bilo ko buni”.
Ukoliko udju u finale, Kingse čeka prvak istočne konferencije, koja čini se, i dalje mnogo kvalitetom zaostaje za Zapadom:

“Ja i dalje mislim da je zapadna konferencija mnogo jača od istočne. Načuo sam da postoji mogućnost da se plej of za godinu-dve igra na osnovu odnosa pobeda i poraza u okviru cele lige. To bi praktično značilo da bi prvi u ligi igrao sa 16. na kraju sezone, a timovi bi se pomešali, znači ne bi bilo podele na istok i zapad. Ekipe koje po kvalitetu zaslužuju sastale bi se u finalu, a ne bi ispadale u polufinalu zapadne konferencije”.

Kingse pre kraja regularnog dela sezone očekuje još jedan duel sa Lejkersima.Pitali smo Pedju, ima li tenzija i pred ovaj derbi:

"Naravno, uvek postoje tenzije kada se igra protiv Lejkersa i veliki pritisak od strane medija. Verujem da će biti uzbudljivo, pošto oni jure 5.poziciju, a mi još uvek imamo šansu da prestignemo Dalas”.
I na kraju, ali ne i najmanje bitno, reprezentacija Srbije i Crne Gore.

Predrag Stojaković, posle višemesečne neizvesnosti, izjavio je u ekskluzivnom intervju za B92 da će igrati na EP u Švedskoj, ukoliko dobije poziv novog selektora Dušana Vujoševića. U domaćoj javnosti već duže vreme se špekuliše o eventualnim otkazima najboljih igrača,pa nema sumnje da će pristanak Stojakovića predstavljati veliki plus za "plave".

U medjuvremenu višemesečna epizoda oko izbora selektora je završena, a o novom treneru na klupi plavih Stojaković za B92 kaže:

"Mnogo se pričalo i dogovaralo o izboru novog selektora reprezentacije. Svi treba da podržimo izbor košarkaškog saveza. Oni sigurno znaju šta je najbolje rešenje za reprezentaciju.Što se tiče mog nastupa u Švedskoj, ja stvarno imam veliku želju i sigurno ću se odazvati pozivu selektora" rekao je najbolji trojkaš NBA lige za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: