"Voleo bih Lejkerse u prvom kolu plej-ofa"

Ekipa Sakramenta nalazi se trenutno na istočnoj obali, a TV B92 prenosiće maltene i treninge Kingsa. Finiš regularnog dela lige pred početak plej-ofa, finiš Frikom Juba lige i izbor Duška Vujoševića za selektora, bili su povod da popričamo sa centrom Sakramenta, Vlade Divcem.

Izvor: Braca Djordjeviæ, B92

Četvrtak, 03.04.2003.

12:01

Default images

Posle uspeha u Vašingtonu, košarkaše Sakramenta očekuju dueli sa Bostonom i Filadelfijom, kao uvertira za Lejkerse. Vlade Divac očekuje uspeh Kingsa u oba duela:
Boston u poslednje vreme ne igra tako dobro kao na početku sezone. Ako budemo igrali kako mi umemo, nećemo imati većih problema. Treba najviše obratiti pažnju na Pol Pirsa, koji je njihov najbolji igrač. To bi trebalo da nam bude jedna od najboljih partija na turneji po istočnoj obali.
Što se tiče Filadelfije, Siksersi su ekipa koja od «All Star» vikenda igra, možda najbolju košarku u NBA ligi i to će nam biti teža utakmica na istočnoj obali. Izdvajam, naravno, Alana Ajversona, koji im je najbolji igrač i mnogo toga će zavisiti od toga, kako on bude igrao. Mi imamo dobru šansu da ih dobijemo jer smo na svim pozicijama jači od njih».


Bliži se početak plej-ofa i raspleta u borbi za šampionski prsten. Kako stvari stoje nije nemoguće da već u prvom kolu plej-ofa na zapadu, gledamo duel Sakramenta i Lejkersa:
»Slažem se sa mišljenjem mnogih da šampiona treba tražiti na «Zapadu». Dalas je konstantno igrao dobro tokom cele sezone, San Antonio drugi deo sezone igra veoma solidno. Mi takodje konstantno igramo dobro, ali smo u zaostatku za ovim dvema ekipama, koji ćemo teško da nadoknadimo.
Mislim da ćemo biti drugi pred plej-of.  Što se tiče nekog našeg protivnika u prvoj rundi, iskreno se nadam da će to biti Lejkersi. Medjutim, oni igraju dobro u poslednje vreme i mišljenje je da će da se pomere na 6. a možda i na 5. poziciju".


O sezoni Sakramenta, Divac kaže:
»Prvi deo sezone zbog raznih povreda, malo smo se isforsirali. U poslednjih desetak utakmica obraćamo pažnju na to kako ćemo da se odmorimo i što bolje pripremimo za plej-of. Prvi deo sezone maltene nismo igrali kompletni. Sada smo konačno svi zdravi i nadam se da će tako i da ostane».
Predsednika Partizana zamolili smo da prokomentariše sjajne igre crno-belih u poslednje vreme i pitali ga šta očekuje od nastavka Frikom Juba lige:
»Mislim da Partizan igra mnogo bolje otkako je eliminisan iz Evrolige, jer je to mlada ekipa koja je imala veliku želju da napravi neki rezultat u Evropi, medjutim završilo se tako kako se završilo. Sada su koncentrisani na prvenstvo. Igraju u poslednje vreme dosta dobro.
Utakmica sa FMP-om je odlučujuća s obzirom na to ko će zauzeti prvu ili drugu poziciju. Medjutim, mislim da Partizanu to toliko nije ni bitno, jer ovi igrači imaju iskustvo od prošle sezone, kada su osvojili titulu na gostujućem terenu. Bilo bi dobro kada bi bili prvi, ali mislim da možemo da odbranimo titulu i sa druge pozicije».


Kako će izgledati igrački kadar Partizana sledeće sezone i da li ostaje Frederik Haus ?
»Voleli bi da nastavimo saradnju sa Hausom, jer se pokazalo da je pravi izbor, pravi profesionalac, koji je odigrao sezonu na visokom nivou.
Što se tiče ostalih igrača, tu smo malo limitirani kada su u pitanju njihovi ugovori. Neki će biti slobodni, ali mi ćemo sa svima razgovarati oko produžetka ugovora. Ukoliko se to ne desi, moraćemo da tražimo neku alternativu».


Nedavno je KSSCG za selektora reprezentacije izabrao, trenera Partizana Dušana Vujoševića:
»Sa jedne strane, mnogo mi je drago zbog njega što je došao na mesto trenera, ali sa druge strane mislim da je košarkaški savez napravio dosta propusta tokom razgovora sa našim kandidatima.
Što se tiče Vujoševićevog rada u Partizanu, svi znaju koliko je on dobro odradio svoj posao. Rezultati stoje iza njega i mislim da će nastaviti sa tim i u reprezentaciji. Svi treba da mu damo podršku kako bi napravio dobar rezultat».


Divca smo pitali da li će uprkos tome biti nastavljena saradnja sa Vujoševićem i u Partizanu, te da li će možda sa njegovim dolaskom na čelo nacionalnog tima, on revidirati svoju odluku o prestanku igranja za reprezentaciju ?
»O tome ćemo razgovarati Saša (Danilović) i ja, kada se meni sezona završi, da vidimo neke naše planove. Onda ćemo razgovarati sa Vujoševićem i videti šta je najbolje rešenje za klub, a i za njega.
Njegov dolazak na čelo reprezentacije, ne menja moj stav kada je u pitanju igranje za nacionalni tim. Dosta godina sam proveo u reprezentaciji i sada je red na nekome drugom da popuni to mesto».


I na kraju razgovora Divac je prokomentarisao situaciju u zemlji, nakon ubistva Zorana Djindjića:
»Strašno mi je žao što smo ga izgubili, a ja pri tome i velikog prijatelja. Mislim da ovo što sada naša država radi je pravi potez. Nadam se da ćemo konačno da krenemo napred».

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: