"Pred nama je mesec odluke"

Real Sosijedad poslednjih nekoliko kola ne drži prvo mesto španske Primere, ali ne gubi korak za vodećim Real Madridom. Posle serije problematičnih rezultata i poraza protiv Atletika i Valjadolida, tim iz San Sebastijana povratio je pobedonosnu seriju. Trećeg strelca Primere, Darka Kovačevića, uhvatili smo pred ručak sa saigračem Havijerom de Pedrom.

Izvor: Zoran Panjkoviæ, B92

Petak, 21.03.2003.

11:39

Default images

Moj utisak nije da smo se baš vratili u formu koju smo imali u prvom delu sezone», kaže Kovačević.
«Medjutim u ovom delu Primere gde ostaje još 12 kola do kraja šampionata, bitno je samo da osvajaš bodove i da se nadješ u samom vrhu. Nije bitna igra koliko su važni bodovi».

Da li je pritisak na igrače manji, otkada niste na čelu tabele ?

»Moguće je da smo sada malo smireniji i da više nema tog pritiska da moramo da dobijemo svaku utakmicu da bi držali prvu poziciju na tabeli. Sada je to Real Madrid koji je, ja mislim, navikao na ulogu lidera. Mi iz prikrajka vrebamo i čekamo svoju šansu. Mislim da imamo snage da šampionat završimo na prvom mestu».

Ukoliko se ne osvoji šampionska titula, učešće u Ligi šampiona sledeće godine je praktično izvesna stvar. Medjutim, poslednjih dana u španskim medijima pojavila se informacija, da veliki klubovi već duže vreme posmatraju najbolje igrače Sosijedada, pre svih Mančester junajted i pre svih Nihata:

»To su novinarske špekulacije. Nihat je sjajan igrač, postiže golove, što nikada nije u svojoj karijeri. Mančester već duže vreme dolazi da prati Real Sosijedad, ne samo ove sezone, nego i prošle. Slična situacija je i sa Arsenalom. Zanimljivi su im i igrači poput Havijera de Pedra i Ćabi Alonsa. Čim ti veliki klubovi dolaze ovamo, odmah novinari pišu da gledaju nekog od nas».

Posle meča sa Viljarealom i dvonedeljne pauze zbog utakmica reprezentacija, pred Real Sosijedadom je veoma težak raspored. Kovačević kaže da bi taj april u kome se sastaju sa Realom, Deportivom i Barsom, mogao da reši šampiona:

»Očekuje nas stvarno težak raspored, pošto gostujemo u La Korunji protiv Deportiva. Onda nas očekuju dve utakmice kod kuće, protiv Rajo Valjekana i Real Madrida, a onda na Nou Kampu igramo protiv Barselone. Ukoliko te utakmice prodjemo kako treba, moglo bi se dogoditi da osvojimo titulu prvaka Španije».

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: