"Moj prvi cilj - vraćanje samopoudanja igračima"

Radomir Antić od 31. januara ima novo radno mesto – mesto trenera Fudbalskog kluba Barselona. U konkurenciji Menotija, Šustera, Kapela, uprava kluba ukazala je poverenje Radomiru Antiću, tako da je srpski stručnjak posle rada u madridskom Realu, Saragosi, Ovijedu i osvajanja duple krune sa Atletikom iz Madrida, stigao do klupe kluba sa Nou Kampa.

Izvor: Zoran Panjkoviæ, B92

Nedelja, 02.02.2003.

21:48

Default images

Radomir Antić nije želeo da prisustvuje utakmici sa Atletikom, koju je Barsa na »Visente Kalderonu« izgubila sa 3:0:

«Nisam želeo da budem na stadionu, jer poštujem i svoj bivši klub Atletiko i svoj sadašnji klub, Barselonu. Meč sam posmatrao kod kuće u prisustvu velikog broja televizijskih ekipa«, rekao nam je Antić.

Da li ste očekivali da će vas čelnici Barselone pozvati posle odluke o prekidu saradnje sa Luj van Galom ?

«Postojala je nada da ću sesti na klupu Barselone i moja želja da postanem trener ovog kluba bila je jača od želje da se odmorim sa porodicom. Na ovaj način otvara mi se nova šansa da se takmičim u Ligi šampiona. Do kontakta je došlo u poslednjih sedam dana, kada je napravljen dogovor da se organizuje sastanak po mom dolasku iz Marbelje u Madrid. Posle tog sastanka znao sam da ću biti trener Barselone«.

Novi trener Barselone zadovoljan je kako je reagovala katalonska javnost i igrači, posle nedeljnog predstavljanja:

«Moja promocija je bila izuzetno posećena. Bilo je više od stotinu novinara, a pored mene govorili su i predsednik Djoan Gaspar i trener Karlos Rešak. Mislim da me i u klubu i u javnosti izuzetno respektuju i tu zaista ne mogu da se požalim. U meni vide čoveka koji može da izvede Barselonu iz situacije koja je izuzetno komplikovana".

O susretu sa igračima, Antić kaže:

«Pred samo predstavljanje, imao sam upoznavanje sa igračima, koji me dobro poznaju, a i ja njih. Susret sa njima bio je veoma prijateljski i mogu da kažem da su prilično deprimirani posle subotnjeg poraza protiv Atletika. Od ponedeljka počinjemo sa radom na poboljšanju njihove forme, ali i fizičke spreme, jer mislim da je jedan od glavnih razloga za loše rezultate u Primeri, veliki broj povredjenih igrača, sa kojim se suočavala Barselona tokom prvog dela sezone, što je sprečavalo stvaranje pobedničkog kontinuiteta.

Mislim da razlog loših igara u Primeri nije zasićenje kod pojedinih igrača. Povrede pre svega igrača sredine terena su učinile svoje, a i u poslednjih par mečeva, bilo je i kažnjenih igrača, govorim o Klajvertu i Kokuu. Moramo imati u vidu i činjenicu da je španska liga veoma jaka i svako svakog može da pobedi. Ipak, serija neugodnih rezultata uticala je na njihovo mentalno raspoloženje«.
AP
Koji će biti vaš prvi zadatak, kada dodjete na trening u ponedeljak ?

«Moj prvi cilj će biti povratak samopouzdanja kod igrača. Dok se ranije više insistiralo  na slabostima igračima nego njihovim kvalitetima, ja ću da napravim izmenu jer ću insistirati na promociji kvaliteta igrača, a ne njegovih mana. Očekujem kod igrača, pre svih Saviole i Rikelmea, da poprave svoje raspoloženje, svoju igru i pomognu Barseloni u ovoj teškoj situaciji«.

Mislite li da Barsa može da dodje do 4. pozicije koja je vodi u Ligu šampiona, a na kojoj se trenutno nalazi Deportivo sa 12 bodova viška ?

«Iskustvo mi govori da veliki klubovi kao što je Barselona, iako rezultati nisu na nivou reputacije, imaju sposobnost da naprave dobre rezultate u seriji. Svesni smo da krizu Barse ne rešava jedna pobeda. Mora kod svih da bude prisutna želja za dokazivanjem i novim pobedama. Očekujem da, kada popravimo fizičku spremu, da će veliko htenje kod mojih igrača pomoći da stvorimo seriju pobeda«.

Jedan od vaših uslova za dolazak u Barsku je bio da vam se niko ne meša u posao. Mislite li da će čelnici kluba to ispoštovati ?

«To je uvek bio slučaj kada je reč o Radomiru Antiću. Mislim da su i prilikom izbora za trenera Barselone, čelnici ovog kluba znali za tu moju osobinu. Moja trenerska autonomija nijednog trenutka nije bila dovedena u pitanje. Čovek koji zna da nametne svoje zahteve i kriterijume nema razloga da se plaši da će mu se neko mešati u posao«.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: