Kokoskov: Postoji više razloga za naše slabe igre

Košarkaši Los Andjeles Klipersa predstavljaju jedno od najneprijatnijih iznenadjenja u ovoj sezoni. Ekipa kojoj su mnogi predvidjali dobru sezonu, pa čak i visok plasman u plej ofu ne beleži dobre rezultate i nalazi se na samom dnu divizije Pacifik. Od dolaska Igora Kokoškova na mesto pomoćnog trenera ( kao prvog stranca na toj poziciji u NBA), interes Jugoslovena za ovaj tim je porastao, da bi prelaskom Marka Jarića iz Italije u Kaliforniju, interes domaće javnosti za igre Klipersa, postao još veći. O tome šta se zaista dogadja sa ekipom Klipersa, pozicijama trenera Džentrija, igrama Marka Jarića, Kingsima i Lejkersima Igor Kokoškov za B92 kaže .... Imali smo dosta uspona i padova i trenutni rezultat je ispod svih očekivanja, da ne kažem da smo dosta razočarani kao stručni štab. Ovaj skor je splet različitih okolnosti: mnogo novih igrača, povrede, odsustvo od godinu dana Lamara Odoma. Bilo kom timu da oduzmete najboljeg igrača verovatno bi imao iste probleme. Povrede su nešto što je dosta uticalo na promenljive igre.

Izvor: Vujièin Igor - B92

Subota, 18.01.2003.

12:09

Default images

Sa druge strane, imamo veliki broj igrača koji će biti ili slobodni agenti ili » restricted free agents« sledećeg leta. To su sve stvari koje vrše pritisak na ove igrače. Da igrači vide sebe u ovoj organizaciji na duži period – mislim da bi sve to izgledalo mnogo,mnogo drugačije. Ja to stalno ponavljam, mi smo mlad tim sa velikim potencijalom, a imate mnogo dobrih ekipa u zapadnoj konferenciji. Nije lako nametnuti se i ući u krug ekipa koje se bore za sam vrh.

Ipak, sve češće se spominje mogući odlazak trenera Alvina Džentrija...

Potencijal sigurno postoji, medjutim, od potencijala do praktičnog rezultata je jedan ogroman put. Što se tiče spekulacija o odlasku Džentrija, mislim da su to intrigantne stvari samo za medije. Klipersi su ozbiljna organizacija. Alvin već tri godine vodi ovaj tim, uz konstantan napredak. Nadam se da će ostati do kraja sezone, i osmisliti strategiju za sledeću godinu – za sada je tu, i nema nikakvog govora da je njegova pozicija ugrožena.


Čini se da je Marko Jarić uspeo da se uklopi u novu sredinu, NBA ligu i tim Klipersa...

Ja sam i ranije govorio da su Klipersi perfektan tim za njega, prvenstveno zbog profila igrača i načina igre tima, koji mu apsolutno odgovara. On je na pravi način iskoristio svoju šansu. Dobio je dovoljno prostora i pravu ulogu, da može da iskaže svoj talenat. Njegov način igre nama je neophodan, jer on povezuje sve linije u timu, mi takvog igrača zovemo »lepak igrač«, jer sve spaja u celinu. Isti posao odradjuje i Lamar Odom. Marko se na pravi način nameće u premijernoj sezoni.
Prošli smo prvu trećinu regularnog dela sezone. Lejkersi, Kingsi, Dalas, utisci o ligi i svemu vidjenom do sada...

Sakramento je jedini tim koji je napravio korak napred, u smislu da je jasno definisao svoj cilj u ovoj sezoni – a to je osvajanje prstena. Naravno, tu je i Dalas koji ima odlične rezultate, ali smo dosta skeptični da li će promeniti igru u odbrani, i da li će biti sposobni da dobijaju serije od 7 mečeva sa najboljim ekipama. To su timovi koji trenutno dominiraju ligom. Ja verujem da će Kingsi osvojiti titulu ove sezone, mada je naravno, rano govoriti o tome, ali ja ne vidim tim koji može da ih dobije u sedam utakmica. Sem ova dva tima, ne vidim nikoga ko ima kvalitet da osvoji titulu. Postoji veća grupa timova koji su u »srednjem domu« i donjem domu.

Na istoku ništa novo, videlo se kako su u meču sa Sakramentom prošli Netsi koji su kvalitetan tim, možda i najbolji u toj konferenciji .

Lejkersi...

Predpostavljam da je to priča koja se dosta provlači i u vašim medijima. Jednostavno, postoji jedno zasićenje u organizaciji, zasićenje u igri Šekila, realno ostali igrači nisu toliko kvalitetni – to je realnost. Igraju i beleže rezultate tačno koliko i pružaju. Ja verujem da će oni ući u plej of, ali što kažu ovde, niko ne želi da ih vidi u prvom krugu. Bez obzira ako se plasiraju i kao poslednji tim – niko ne želi da ih vidi u doigravanju.

Ukratko o Jugoslovenima u NBA i igrama koje pružaju u ovoj sezoni...

Toliko ih imamo da je jako teško ukratko reći nešto ( smeh).

Drago mi je da smo najbrojniji u NBA što se tiče stranaca, a već se najavljuje i dolazak novih.Igrali smo sa Soniksima, bez obzira na njihovu krizu ja vidim Radmanovića i Drobnjaka kao perspektivu tog tima. Tamo će se dosta toga promeniti odlaskom Pejtona, mislim da će on otići, iako to još nije sigurno, a njegovim odlaskom promeniće se i strategija tima. Radmanović se na pravi način nameće. O Jariću smo već govorili, njegov cilj u ovoj sezoni je da se nametne, i na pravom je putu. Svi čekamo Rebraču da se vrati, informacije koje ja imam govore da se ne radi o ozbiljnijem problemu. O Divcu i Stojakoviću nema mnogo novog da se kaže – nosioci tima uz Vebera. Sve pohvale na njihov račun, i bez obzira na neke oscilacije, liga je duga, uostalom oni su tim koji dominira ligom i generalno ovo je jako,jako kvalitetna sezona za njih do sada.

Što se tiče Savovića, on se bori u Denveru, jako trenira i reakcija ljudi u klubu je jako dobra. Mislim da ga izuzetno poštuju i da će dobiti svoju ulogu u timu. Svaka mu čast za ono što
radi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: