Miloš Vujanić: Niksi stižu u Beograd u januaru

U zakazano vreme stižemo u prohladnu halu Pionir, na trening crno belih u pauzi prvenstva.Posmatramo produženi šuterski trening – za petnaestak minuta, Vujanić je šutnuo oko 100 trojki, izbrojali smo 7 promašaja. Trening se završava, igrači odlaze u svlačionicu, a mi mu prilazimo da uradimo dogovoreni intervju,ali Miloš nas moli da sačekamo još koji minut, kako bi individualno šutirao još mallo na koš... Kada vidite strast sa kojom trenira ovaj momak , jasno je sve ono što se vidi i na utakmicama.

Izvor: Miloš Raduloviæ - B92

Utorak, 31.12.2002.

15:11

Default images

Počinjemo priču sa Partizanom, koji je drugi u domaćem prvenstvu, a u Evroligi juri “teoretsku šansu” za nastavak takmičenja:

"Dosta je promenjen sastav u odnosu na prošlu sezonu, ali doveli smo dobra pojačanja.U vrhu smo, iako imamo dva poraza u prvenstvu bez kojih se moglo.Mislim da možemo da ponovimo uspeh od prošle godine.Dosta ekipa sepojačalo, prvenstvo je zanimljivije. Najveći konkurenti su nam FMP koji igra odlično , tu je Budućnost , Crvena zvezda dosta dobro igra u poslednje vreme, pa i Hemofarm se diže, znači ima više kandidata za titulu.”

"Imamo kiks protiv Slaska, medjutim dobili smo sada CSKA. Otvorene su nam još uvek šanse za ulazak u drugi krug, pod uslovom ostvarimo jednu ili dve pobede na strani.Mislim da imamo šanse".

Upitan koji je poraz najviše boleo, a pobeda najviše prijala, Vujanić se ne dvoumi:

Najviše je boleo poraz od Slaska u Pioniru pred našim navijačima.Najdraža pobeda je ona protiv Zvezde, iako nemam neki poseban motiv kada igram protiv mog bivšeg kluba.Prošle godine sam malo podlegao atmosferi i odigrao slabije derbi.Nije mi bilo lako, ipak sam proveo 5 godina u Zvezdi".

Miloš Vujanić protvnicima u Evroligi i Frikom YUBA ligi često ubacuje i po 30 i 40 poena ove sezone.Ipak, u javnosti se može čuti i mišljenje da je preveliki “potrošač” lopti:

Malo mi smetaju te priče, puna mi ih je glava. Kada pobedimo, Vujanić je super,kada izgubimo – Vujanić je najgori, tako je to. Ja ne jurim poene, i ne želim nešto posebno da se ističem.Trudim se da svojim kvalitetom pozitivno utičem na saigrače i osnovni cilj mi je uvek pobeda Partizana”.

Kao plejmejker, Vujanićev posao pre svega je rad za ostatak tima,pitamo ga sa kim se u timu najbolje "kapira"na terenu:

”Volim da igram sa Djurom (Ostojićem), sa njim se odlično razumem još od prošle godine.Super je i sa Kecmanom i Čankom, a volim da igram spolja u paru i sa Vuletom Avdalovićem”.

Ipak, sa tribina izleda da protivničke igrače ne respektuje mnogo na terenu. Polaže preko centara, trojke šutira često preko ruke. Da li je bilo je onih koji su uspeli da ga “sačuvaju”- možda Vesa Petrović:

”Pa ne znam ko me je najbolje čuvao. Vesa je brzo imao tri lične. Hm, hm...kad sam elementu, teško me čuvaju protivnički igrači.Trudim se da to nikome ne podje za rukom...Trenutno sam pun samopouzdanja, i imam osećaj da niko ne može da me čuva.”

NBA

Ako je suditi prema američkim medijima, sledeće stanica Miloša Vujanića je NBA.Draftovan je od strane slavnih Njujork Niksa kao 33 pik u drugom krugu.Pitamo ga da li već namešta ruku za neke većine daljine:

" Ha, ha ...i dalje se trudim da šutiram sa naše linije trojke, ali na treningu ponekad šutiram i iza zamišljene linije 7,24 m".

Koliko je Vujanić blizu NBA lige?

”U stalnom sam kontaktu sa ljudima iz Njujorka. Zovu me, pitaju pre svega za moje zdravlje, manje o košarci.Koliko sam razumeo veoma su zainteresovani za mene.Krajem januaru će predstavnici Niksa doći u Beograd, pa ćemo da vidimo nešto konkretnije.Ako uslovi budu povoljni, možda odmah na leto odem u NBA”.

Za razliku od prošlog leta kada je Miloš "talentovani mladić", on zna da u pregovore sa Niksima sada ulazi kao evropska zvezda sa zlatnom medaljom svetskog šampiona na grudima.Vujanić jasno kaže da ima svoje uslove:

”Ja znam da je teška prva sezona u NBA ligi. Ali i ja imam svoje uslove, ne samo finansijske , veći kada govorimo o minutaži.Koliko čujem Niksi su dosta tanki na poziciji pleja, tako da možda mogu da dobijem dobru minutažu. Oni su hteli mene da dovedu odmah posle Indijanapolisa. Bio bih zadovoljan sa 20-25 minuta u prvoj sezoni.To mi je ipak najvažnije”.

”Ne osećam pritisak NBA lige, jer stvarno je rano.Ja bih voleo da odem tamo,Njujork je fenomenalan grad.U suštini ne razmišljam mnogo o sledećoj sezoni.Razgovaraću i sa nekim evropskim timovima , pa ćemo da vidimo.Ne opterećujem se time”.

Naravno, za deo “priprema” zadužen je i B92:

”Pratim NBA na B92 kad god mogu.Problem je što sam često toliko umoran da ne mogu da izdržim noću pored TV.Evo poslednji put kada je bio prenos Kingsa (u 02 h), zaspao sam posle 15 minuta.Volim da gledam Sakramento, potom Filadelfiju, zbog Ajversona – zanimljiv je lik.Volim da gledam i Lejkerse”.

Miloš na kraju ističe da ne žali ni za čim u posednje dve godine:

"Dolazak u Partizan je prekretnica u mojoj karijeri.Ljudi koji su bili u Zvezdi nisu znali da me cene, a ovde su me prihvatili fenomenalno.Hvala još jednom svima koji su radili na mom dovodjenju".

"Ovo je bila izvanredna godina, ali uvek može bolje.Samo da me posluži zdravlje”, završio je plejmejker Partizana Miloš Vujanić i poželeo Srećnu Novu godinu svim čitaocima sajta i slušaocima radija B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: