Nemanja Vidić:Ne razmišljam o odlasku iz Zvezde

Jedan od igrača koji je obeležio godinu u jugoslovenskom fudbalu je Nemanja Vidić. Dete Crvene zvezde i jedan iz mlade generacije koja tek treba da se afirmiše na domaćim, pa kasnije i medjunarodnim terenima, iskočio je iz proseka i na najtežim utakmicama pružao najbolje partije. Dobre igre u dresu Zvezde, preporučile su ga selektoru Savićeviću, a već na debiju u Napulju ,Nemanja je potpuno uštopovao Filipa Inzagija. Usledile su utakmice sa Laciom u Rimu i Beogradu, ni Lopez se nije naigrao, a Vidić je za jednu polusezonu postao interesantan mnogim velikim evropskim klubovima. U novogodišnjem razgovoru za B92, Nemanja priča o protekloj godini, željama za narednu, omogućem odlasku sa »Marakane«...

Izvor: Vladimir Novakoviæ - B92

Utorak, 31.12.2002.

14:01

Default images

Da li si mogao pre godinu dana da pretpostaviš kako će se odvijati tvoja karijera u 2002 ?

Nisam razmišljao da ovako nešto lepo može da se desi u ovoj godini. Da postanem standardan u Crvenoj zvezdi i čak i igrač reprezentacije. Iskreno nisam očekivao da će se sve ovako brzo izdešavati, glavni cilj mi je bio da postanem standardan u Crvenoj zvezdi. Naravno, poziv u reprezentaciju je samo nagrada za moje dobre igre u Zvezdi. Jedino što mi preostaje da poželim da mi sledeća, bude kao i 2002. godina, a možda i bolja.

Šta ti se najpozitivnije dogodilo i čega se najradije sećaš u 2002. , a šta bi najradije zaboravio u odlazećoj godini. ?

Najpozitivnije, najlepše što pamtim iz 2002.godine je ta eliminacija Kjeva i poziv u reprezentaciju Jugoslavije. Teško su mi pali loši rezultati Zvezde u šampionatu. Ipak zaostajemo 10 bodova u odnosu na Partizan. Eto to su neke loše stvari u ovoj godini.

U 2002. si čuvao, Birofa, Inzagija, Lopeza…Koga priželjkuješ da čuvaš u 2003.

Ne mogu da kažem koga bih želeo da čuvam, ali sigurno želim da odigram u narednoj godini više jakih utakmica kao što su bile one sa Kjevom i Laciom, i da to neće biti utakmice koje se igraju jednom u godinu dana. Sa više jakih utakmice biće i više dobrih igrača koje ću čuvati.
Koje su tvoje glavne fudbalske želje za sledeću godinu.

Moje fudbalske želje usmerene su ka osvajanju kupa – što je jedan realan cilj. Kao drugo, poželeo bih da smanjimo tu bodovnu razliku u odnosu na Partizan. To je nešto što je realno, naravno da bih voleo da osvojimo titulu, ali mi velika bodovna razlika ne dozvoljava da sada razmišljam o tome kao prioritetnom cilju. Naravno, poželeo bih svojim saigračima i sebi puno zdravlja u 2003.

Dobrim igrama u Napulju, Veroni, Rimu i Beogradu, Nemanja je postao želja brojnih klubova. Često spominjan kao igrač koji će možda prvi napustiti »Marakanu«, Nemanja kaže da trenutno ne razmišlja na tu temu:

Ne razmišljam o odlasku. Nije na meni da razmišljam na tu temu, ljudi u klubu o tome vode računa.Sve što sam čuo i video o interesovanju nekih klubova kada sam ja u pitanju, pročitao sam u novinama ili čuo na TV-u. Ništa od toga nije konkretno, sve se svodi na neke priče. Meni je jako lepo u Zvezdi , i sve lepo što mi se dešavalo, vezano je za Zvezdu – ipak sam ja na »Marakani« od svoje 15.godine.
Ipak, mediji spominju da postoji realna mogućnost da odbrana Zvezde u zimskom prelaznom roku ipak ostane slabija za jednog igrača -Nenada Lalatovića:

Odlazak Lalatovića dosta bi poremetio našu ekipu. Biće teško naći adekvatnu zamenu i kao kapitena i kao ličnost. Lalatović dosta utiče na našu igru. Medjutim, Zvezda je tu da pravi igrače, i svake godine pojavi se neko novo ime, neki novi Lalatović, Pjanović, Gvozdenović...

Igre protiv Italijana pokazale su da je podmladjivanje ekipe daje rezultate. Koji su dometi nove generacije Crvene zvezde ?

Mislim da moramo da imamo strpljenja. Da bi se napravio jedan dobar tim,potrebno je vreme, da se odrekneš nekih trofeja. Naravno u svako takmičenje Zvezda ulazi sa najvišim ciljevima, ali imamo dosta mladih igrača koji će se ove i naredne sezone potpuno afirmisati u crveno-belom dresu i postati velike zvezde jugoslovenskog fudbala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: