Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.06.2023.

10:17

Real se džentlmenskim potezom oprostio od Azara

Fudbalski klub Real odlučio je da raskine ugovor sa bivšim belgijskim reprezentativcem Edenom Azarom, prenosi španski sportski list Marka.

Izvor: B92

Autor:B92

Real se džentlmenskim potezom oprostio od Azara
EPA-EFE/Juanjo Martin

Azar je u Real stigao 2019. godine iz Čelsija za 115 miliona evra, a španski mediji navode da je Belgijanac najskuplji promašaj u istoriji madridskog kluba.

On je zbog problema sa povredama i lošom formom odigrao samo 76 mečeva za Real i postigao je sedam golova uz 12 asistencija.

Azar je imao ugovor sa Realom do 30. juna naredne godine, a u madridskom klubu je zaradjivao 28 miliona evra bruto po sezoni.

Marka ističe da Belgijanac nije tražio obeštećenje od Reala za prevremeni raskid ugovora, ali je rukovodstvo madridskog kluba odlučilo da Azaru isplati trećinu dogovorene plate za narednu sezonu.

On još nije odlučio gde će da nastavi karijeru, a navodno je najbliži prelasku u ekipu Vankuvera, koja se takmiči u MLS ligi.

Za reprezentaciju Belgije od 2008. do 2022. godine odigrao je 126 mečeva i postigao je 33 gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve