Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.03.2023.

12:25

Uhapšen golman Perua zbog tuče sa španskom policijom VIDEO

Španska policija uhapsila je peruanskog fudbalera u tuči koja se dogodila ispred hotela reprezentacije u Madridu, saopštili su policija i peruanske vlasti.

Izvor: B92

Autor:B92

Uhapšen golman Perua zbog tuče sa španskom policijom VIDEO
Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Španska policija navela je da su se neredi dogodili u ponedeljak uveče ispred hotela u Madridu u kome je smeštena reprezentacija Perua. Kada je ekipa stigla ispred hotela dočekalo ju je oko 300 peruanskih navijača, od kojih su neki imali baklje.

"Navijači su pokušali da dođu do fudbalera, a policija je intervenisala i postavila se između navijača i igrača kako bi izbegla stampedo. Onda je jedan igrač udario policajca u oko. On je uhapšen i odveden u policijsku stanicu", rekao je portparol policije za Frans prens, ne navodeći ime fudbalera.

Ministarstvo spoljnih poslova Perua saopštilo je da se radi o golmanu Pedru Galeseu.

"Pedro Galese je napustio policijsku stanicu u kojoj se saslušan, nije optužen i vratio se u hotel i reprezentaciju", navelo je Ministarstvo.

Peruanske vlasti tražiće razjašnjenje od nadležnih organa.

Na snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama vidi se kako se fudbaleri i policija udaraju i guraju, a da su posebno aktivni u tome Pedro Galese, Hose Karvaljo i Josimar Jotun.

Peru će od 21.30 igrati protiv Maroka prijateljsku utakmicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve