Nova vest
Fudbal

Petak, 24.03.2023.

09:45

Nagelsman na skijanju saznao za otkaz – iz medija

Vest da Julijan Nagelsman više nije trener Bajerna, te da će ga naslediti Tomas Tuhel odjeknula je u četvrtak u evropskim medijima.

Izvor: B92

Autor:B92

Nagelsman na skijanju saznao za otkaz – iz medija
Foto: Profimedia

Informaciju da je Nagelsman bivši objavili su Bild, pa novinar Fabricio Romano, ali se još čeka zvanično saopštenje giganta iz Minhena, iako je ono samo formalnost.

Nakon informacije o otkazu, Bild je otišao korak dalje i napisao da Nagelsman nije ni slutio da će dobiti otkaz, te da je bio potpuno šokiran kada je saznao za tu informaciju.

Mladi trener je bio na skijanju u Austriji, a o odluci Bajerna da ga smeni saznao je kao i svi mi – iz medija.

Nagelsman je na klupi Bajerna pre dve godine nasledio Hansija Flika.

Klub ga je otpustio uprkos tome što je u osmini finala Lige šampiona eliminisao favorizovani Pari Sen Žermen.

Međutim, Bavarci dosta osciliraju ove sezone, a nakon poraza od Bajer Leverkuzena (2:1) u Bundesligi proteklog vikenda, prepustili su prvo mesto Borusiji Dortmund.

Tako prvi put posle deset godina Bajern nije lider Bundeslige nakon 25 kola šampionata.

Upravo će u prvom meču nakon pauze Bajern u Bundesligi igrati sa Borusijom, dok ga u četvrtfinalu LŠ čekaju okršaji sa Mančester sitijem.

Verovatno je ovaj raspored bio i ključan u odlici Bavaraca da sada reaguju, kako bi novi trener imao vremena da spremi tim za ključne mečeve sezone.

Izvesno je da će to biti Tuhel, koji je u oktobru dobio otkaz u Čelsiju, koji je 2021. vodio do titule u Ligi šampiona, nakon što je usred sezone dobio otkaz u Pari Sen Žermenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve