Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.03.2023.

14:20

Tadić: To je poražavajuće za sve nas

Izvor: B92

Autor:B92

Tadić: To je poražavajuće za sve nas
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Kapiten Srbije Dušan Tadić prokomentarisao je činjenicu da reprezentacija nije igrala na Evropskom prvenstvu od 2000. godine.

To znači da je nacionalni tim poslednji put na kontinentalnom šampionatu igrao dok je država nosila ime SR Jugoslavija.

"Mislim da je to poražavajuće za sve nas. Šokantan podatak. Kad god se podsetimo toga svi smo u neverici. Imamo priliku da ispravimo to. Samo treba da igramo kao što smo igrali i neće biti problema. Želimo to žarko",
rekao je Tadić.

Srbija u petak počinje kvalifikacije za EURO 2024. koje će se igrati u Nemačkoj – prvi rival je selekcija Litvanije.

"Tvrda ekipa, pokušaće da zatvore prilaz golu. Mi ćemo probati da igramo naš fudbal, napadački. Mislim da smo prebrodili Svetsko prvenstvo, da smo to ostavili iza sebe. Uvek težimo da budemo bolji. Imamo novi ciklus",
kaže kapiten "orlova".

Tadić je izneo i svoja očekivanja od kvalifikacija. U Grupi sa Srbijom su još Mađarska, Crna Gora i Bugarska.

"Uvek morate da imate neki cilj koji je realan. Mi stavljamo ispred sebe cilj da želimo da igramo u Nemačkoj. Znamo da moramo ići korak po korak. Kvalifikacije smo za Svetsko prvenstvo uspeli da završimo na način koji zaslužuje pohvale. Ligu nacija smo završili na prvom mestu, što znači da srpski fudbal ima kvalitet. Na Svetskom prvenstvu smo imali jedno klizanje i pucali smo, ali smo promašili metu. Pred nama je novi izazov koji se zove Evropsko prvenstvo. Moramo ići korak po korak. Ovakva šansa ne sme da se propusti. Nema nikakve razlike u kvalifikacijam. Sa jedne strane je bila Doha, a sada je Nemačka"
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve