Nova vest
Fudbal

Subota, 04.02.2023.

15:00

Zvezda i Vojvodina podelili bodove – sve u znaku Siniše Mihajlovića

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine remizirali su 1:1 u meču 20. kola Superlige Srbije.

Izvor: SN

Autor: SN

Zvezda i Vojvodina podelili bodove – sve u znaku Siniše Mihajlovića
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Time su crveno-beli prekinuli niz od 11 uzastopnih pobeda u domaćem šampionatu, dok su „lale“ i na petom u nizu ostali neporaženi po povratku sa zimske pauze.

Period pre početka meča pripao je preminulom Siniši Mihajloviću, koji je tokom karijere branio boje oba kluba.

Njegovim sinovima poklonjeni su dresovi obe ekipe, organizovan je plesni performans nakon kog je razvijena njegova fotografija veličine kruga na centralnom delu igrališta.

Uz to, fudbaleri Vojvodine su istrčali na teren u majicama posvećenim Mihajloviću, dok su domaćini igrali u specijalni dresovima sa popularnim „bombarderom“.

Navijači Zvezde su otišli korak dalje i napravili mozaik sa njegovim likom uz transparent na kom je pisalo:

„Mihajlović u večnost!“

Što se samog meča tiče, gosti su bojažlivo ušli i tokom prvog kvartala u potpunosti bili podređeni protivničkim napadima.

Snažno je krenula Zvezda i konstantno napadala, ponajviše preko levog krila gde je bio Aleksandar Katai. Međutim, falila je završnica.

Iz nekoliko kornera u ranoj fazi susreta se nije izrodila prilika, a prvu veliku opasnost po gol Lazara Carevića doneo je vetar. Snažno je duvalo u Beogradu ovog subotnjeg popodnevna, a to je pomoglo Geloru Kangi da umalo slučajno postigne gol.

Gabonac je centrirao iskosa iz velike udaljenosti, a ta lopta je preskočila crnogorskog čuvara mreže i završila na prečki. To kao da je razgalilo iskusnog vezistu koji je tri minuta kasnije oprobao svoj udarac izdaleka, ali nije bio precizan.

Ređale su se osrednje prilike za Zvezdu, ali nije bilo veće opasnosti. Za sve to vreme Vojvodina nije postojala u napadu. Tako sve do 24. minuta kada je Osman Bukari nepotrebno oborio Veljka Simića sa leđa i tako zavredeo da prvi bude upisan u beležnicu sudije Aleksandra Živkovića. Loptu je namestio Nikola Čumić i iz velike udaljenosti opasno zapretio Milanu Borjanu.

Taj pokušaj kao da je bila „nicijalna kapisla“ za ono što će ubrzo uslediti. „Lale“ koriste novonastali momentum i u 25. minutu stižu do vođstva preko Uroša Kabića. Mladi fudbaler je na ivici šesnaesterca dobio poprečnu loptu po zemlji i iz prve je „raspalio“ po lopti koja je zatresla protivničku mrežu.

Kako došlo, tako i otišlo. Vojvodina jeste stigla do prednosti niotkuda, ali ju je na takav način i isputila četiri minuta kasnije.

Da pokažu koliko im malo treba potrudio se duo Kanga-Katai. Ka fudbaleru iz Srbobrana je stigla duga lopta koju je Carević loše procenio i krenuo da istrčava ka njoj, što je iskusni fudbaler kao što je Katai znao da iskoristi i sa velikim osećajem lob udarcem poslao loptu iza njegovih leđa za izjednačenje.

Kao i Vojvodina, ni Zvezda nije iskoristila minute po postignutom golu, te smo do poluvremenu upali u kolotečinu.

U nastavku Zvezda jeste imala inicijativu, ali i pregrš isključivo polušansi, tako da je nerešen rezultat verovatno i najpošteniji ishod.

Crveno-beli i pored ovoga ostaje ubedljivo prva na vrhu tabele sa 11 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Partizana koji tek treba da odigra svoj meč. U narednom kolu ih očekuje duel sa Voždovcem.

Vojvodina je peta, a pred njima je meč sa Kolubarom koja dolazi na gostovanje u Novi Sad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

258 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve