Nova vest
Fudbal

Utorak, 31.01.2023.

12:35

Zvanično: Kanselo u Bajernu

Portugalac Žoao Kanselo zvanično je prešao iz Mančester sitija na pozajmicu u Bajern Minhen.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvanično: Kanselo u Bajernu
Foto: EPA-EFE/TIM KEETON

Ugovor sadrži otkupnu klauzulu vrednu 70 miliona evra.

Kanselo je u prethodne tri sezone biran u idealni tim Premijer lige na poziciji levog beka.

Međutim, Portugalac nije mogao da pređe preko toga da mu je Gvardiola smanjio minutažu, i rešio je da ode na pozajmicu na Alijanc arenu.

Univerzalni bek je ove sezone odigrao 26 utakmica gde je postigao dva i namestio pet golova, dok na poslednja tri meča nije igrao.

Iz prvog tima Sitija su ga sjajnim igrama istisnuli sve bolji Riko Luis i Nejtan Ake, koji je bio i strelac pre nekoliko dana protiv Arsenala.

Kanselo ima 28 godina, a u Siti je stigao 2019. iz Juventusa za 40 miliona evra, koliko ga je "Stara dama" platila Valensiji 2018.

"Bajern je veliki klub, jedan od najboljih na svetu, što je ogromna motivacija za mene da igram uz izuzetne igrače u timu. Znam da ovaj klub i tim žive za titule i da ih osvajaju svake godine. Motiviše me i glad za uspehom. Daću sve od sebe za Bajern"
, rekao je Kanselo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve