Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.12.2022.

12:00

Bio je Juventusov biser, sad je osuđen za silovanje

Užasna priča dolazi nam iz Italije, lokalni mediji javljaju da je talentovani fudbaler osuđen na zatvor.

Izvor: B92

Autor:B92

Bio je Juventusov biser, sad je osuđen za silovanje
Foto: Profimedia

Manolo Portanova osuđen je na šest godina zatvora zbog silovanja.

Sud u Sijeni doneo je presudu protiv 22-godišnjeg Portanove, a osuđena su još tri muškarca.

Veruje se da su učestvovali u silovanju koje se dogodilo u maju prošle godine u kući poznatog fudbalera. Portanova ima pravo žalbe i sigurno će ga iskoristiti.

Kako je ofanzivni veznjak istakao nakon presude, žaliće se na odluku jer zna da nije kriv za silovanje, azatvorskom kaznom praktično završava karijeru.

Ostaje da se vidi da li će njegova žalba uroditi plodom ili će se talentovani Italijan morati oprostiti od fudbala i odslužiti višegodišnju kaznu.

Manolo je godinama slovio za jednog od najtalentovanijih fudbalera u Italiji. Stasao je u akademiji Lacija, a potom je prešao u Juventus.

Prošao je mlađe selekcije velikana iz Torina, prvo je igrao za rezervni sastav, a uspeo je da upiše četiri nastupa u prvoj postavi.

U januaru 2021. prešao je u Đenou za 10 miliona evra, uz dodatnih pet miliona evra ako se ispune predviđene stavke u ugovoru.

Uz klupsku karijeru bio je reprezentativac Italije u mlađim kategorijama, ukupno je upisao 41 utakmicu za mlađe uzraste "azura".

Ove sezone odigrao je 12 utakmica u Seriji B i još dve u italijanskom kupu u dresu Đenoe.

Postigao je jedan gol uz dve asistencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve